Viitoarea adversara a Botosaniului are un antrenor nou, cu planuri mari: "Echipa trebuie sa continue in primul esalon"
SPORT

Noul antrenor principal al ASA Târgu Mureş, Ionuţ Chirilă, a fost prezentat oficial, în cadrul unei conferinţe de presă, inainte meciului cu FC Botosani, el afirmând că vrea să construiască o echipă puternică în doi ani şi jumătate, durata contractului pe care l-a semnat cu gruparea ardeleană. 

Viitoarea adversara a Botosaniului are un antrenor nou, cu planuri mari: "Echipa trebuie sa continue in primul esalon"

"Am venit cu gând de muncă, de a construi o echipă puternică în doi ani şi jumătate, durata contractului pe care l-am semnat cu clubul ASA Târgu-Mureş. O echipă care, după părerea mea, trebuie să rămână şi să continue în primul eşalon valoric. Avem nevoie de oraşe cu tradiţie, de suporteri şi ar fi păcat ca infrastructura construită aici să se piardă", a declarat Chirilă, potrivit Ziarului de Iasi.

El a apreciat că şi-a asumat o mare responsibilitate, când a preluat o echipă cu 12 etape înainte de final, a cărei pregătire nu a făcut-o: "Dar un antrenor trebuie să se adapteze şi să creeze forţa colectivă necesară pentru a dezvolta valorile individuale şi de a lucra cu jucătorii pe care îi are la dispoziţie. Fiecare antrenor vrea să lucreze doar cu Messi şi Ronaldo, dar cred că fotbalul românesc trebuie să subziste din drepturile de televiziune şi din vânzarea, în fiecare an, a doi jucători către cluburile importante din Europa. Atunci, la Târgu-Mureş, cuvântul de ordine este să construim”. 

În ceea ce priveşte discuţiile de săptămâna trecută, cu privire la impunerea unor jucători în echipă, antrenorul a declarat: "Mie nu poate să-mi spună nimeni chestia aceasta. Când eram la Dinamo a încercat un general şi s-a oprit, după 10 minute. Pe mine mă interesează că am 22-24 de jucători la care primează randamentul. Sunt unul dintre antrenorii nebuni în promovarea tinerilor. Dacă începem o construcţie, trebuie să începem de acum. Rolul meu aici este de a-l face pe jucătorul de 1.000 de euro să joace în faţa unor jucători de 20.000 de euro." 

Tehnicianul Ionuţ Chirilă a fost numit în funcţia de antrenor principal al echipei ASA Târgu Mureş, înlocuindu-l pe Ilie Stan. 

Meciul dintre FC Botosani si ASA Targu Mures va avea loc vineri seara, la ora 20:30, pe stadionul Municipal din Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
51

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
57

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
37

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...