Vasilica e din nou campioană! Povestea atletei care își ținea medaliile într-o cutie de pantofi merge mai departe! (Foto)

Campionatul Național de Marș 10 km pentru Seniori, Tineret, U20, care s-a desfășurat la București, a adus multă bucurie în sufletul fetei din Botoșani care, în urmă cu ceva timp, nu își dorea decât un singur lucru: un suport pe care să își țină medaliile câștigate!

Botoșăneanca Vasilica Clicinschi a participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Campionatul Național de Marș alături de echipa CSU Reșița, club la care sportiva este legitimată de mulți ani.



”Îndrumați de domnului antrenor Ardeleanu George și domnul director Octavian Mihai Sergiu Mazaran, am reușit să ocupăm prima treaptă a podiumului național, la categoria feminin Senioare, astfel ieșind campioane naționale”, a anunțat Vasilica Clicinschi.

Povestea unei campioane!

Pe atleta care anul trecut își ținea medaliile în cutia de pantofi, cititorii Știri.Botoșani.Ro și-o amintesc din 2023, când Vasilica avea nevoie de un echipament nou și un suport de medalii.

Vasilica a fost ani la rând în grija sistemului de protecție a copilului din Botoșani, ea locuind o vreme în Centrul de Tranzit, Asistență și Consiliere din Botoșani, un spațiu construit de Fundația Hope and Homes for Children special pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție.

”Am știut că acesta este drumul meu în viață”

Pentru Vasilica Clicinschi, atletismul este o șansă la viață. De când și-a găsit rostul, nimic nu o mai doboară. Ambiția, determinarea, bunul simț și mai ales munca de fiecare zi au dus-o acolo unde a visat mereu: pe podiumul competițiilor naționale.

“Din momentul în care m-am văzut pe podiumul României, am știut că acesta este drumul meu în viață și de atunci am luat sportul în brațe și nu i-am mai dat drumul”, mărturisea Vasilica.

Cei care o cunosc i-au apreciat în primul rând ambiția. Vasilica a înțeles că sportul poate deveni, dintr-un vis ce părea imposibil de realizat, un scop în viață.

”Pe cât de firavă pare, pe atât de rezistentă și de ambițioasă este. Când a pornit în acest sport, Vasilica se afla în Centrul Prietenia, erau zeci de fete la atletism, printre care și ea. Multe fete au renunțat pe parcurs sau au ajuns la un anumit nivel și nu au putut mai mult. Or ea a mers mai departe, chiar dacă antrenamentele au fost grele, chiar dacă traseele i-au pus probleme sau echipamentul nu a fost cel mai bun. Și mereu încerca să le motiveze și pe celelalte fete, să le susțină, să le încurajeze. La ea nu conta că într-o zi poate antrenamentul a fost mai dur, că poate nu a putut mai mult. Ea a dus totul înainte. Asta ne place la ea”, spunea Georgiana Carmen Piloș, șefa Centrului de Tranzit din Botoșani.

În prezent, Vasilica este legitimată la Clubul Sportiv Reșița. Dar nu s-a mulțumit cu rezultatele din sport. Ea a susținut anul trecut examenul de Bacalaureat, tot atunci finalizând și un curs de coafură, cu diplomă acreditată.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...