Valeriu Iftime îl pune la punct pe Florescu după meciul cu Mioveni: ”Era euforic, l-a luat gura pe dinainte!”

Finanțatorul FC Botoșani spune că va reconstrui de la zero echipa, după ce botoșănenii au evitat dramatic retrogradarea în Liga 2.

Valeriu Iftime îl pune la punct pe Florescu după meciul cu Mioveni: ”Era euforic, l-a luat gura pe dinainte!”

 Valeriu Iftime și Eduard Florescu  Foto: Sport pe surse

Valeriu Iftime nu uită să îl pună la punct pe Eduard Florescu, după ce mijlocașul a pus pe seama micilor și a eclerelor jocul bun din barajul cu Mioveni.

După un sezon dezamăgitor pentru suporteri, FC Botoșani a avut un final aproape miraculos. Moldovenii au scăpat de ultimul loc, ca apoi să evite retrogradarea directă în ultima etapă. Valeriu Iftime le promite fanilor că va face în așa fel încât să nu mai aibă emoții, chiar dacă barajul cu Mioveni nu le-a dat mari bătăi de cap.

Florescu, pus la punct de Iftime

”Părerea mea este că a exagerat puțin Florescu și chiar am fost nedumerit de rețeta asta a lui. Că nu-i deloc așa. Era euforic, nu că ar fi băut, dar l-a luat gura pe dinainte, nu au nicio legătură eclerele și cu micii.

A explicat foarte frumos Bogdan. Asta cu mici și cu eclere și faptul că s-a creat acolo un colectiv extraordinar de bine și este meritul lui Bogdan. A făcut un grup bun, am renunțat la toți jucătorii ăia care erau un grup, francezi, am curățat tot în iarnă. Am curățat tot. Am făcut un colectiv.

Grupul ăla era un pic separat și se produceau tot felul de idei care creau tot felul de disensiuni. Asta a fost schema noastră. Am scăpat de toți jucătorii ăia care că costau vreo 700 de mii de euro, am adus alți jucători care m-au costat 500 de mii de euro”, a declarat Valeriu Iftime, în exclusivitate pentru Sport pe Surse.

Valeriu Iftime anunță revoluția la Botoșani

Omul de afaceri din Botoșani spune că a curățat lotul în iarnă și că va continua primenirea acestuia pentru a nu mai avea emoții.

”Bogdan (Andone -n.r.) e foarte atent și foarte serios. Am ajuns să ne salvăm de la retrogradare. Este o performanță la urma urmei, după ce am fost condamnați de foarte mulți. Nu am dezarmat, nu m-am predat, că dacă dezarmam nu aveam atâtea cheltuieli. Am zis că fac tot să nu retrogradez. Toată lumea să înțeleagă că Botoșaniul nu renunță.

Eu am fost tot timpul foarte foarte hotărât. S-a creat o normalitate forțată cumva de mine. Am plecat în playout cu zece puncte după Voluntari, extraordinar. Cu Bogdan din 18 meciuri am câștigat nouă. E superperformanță.

Urmează o așezare foarte serioasă după 7 iunie, când vine Bogdan din vacanță, să avem o strategie de transferuri. Știu foarte bine ce trebuie făcut ca să nu mai fiu ciuca bătăilor. Trebuie să o iau de la capăt, dacă vreau să constuiesc ceva, multe trebuie dărâmate. Deși echipa mea nu este cea mai slabă”, a mai declarat Valeriu Iftime pentru Sport pe Surse.

Prime pentru salvarea de la retrogradare

Iftime consideră că salvarea de la retrogradare este o performanță în contextul ultimului sezon. A dezvăluit pentru Sport pe Surse că le pregătește jucătorilor o serie de prime.

”Am coborât standardele, sunt foarte mari cheltuielile. Dădusem în disperare. Nimeni nu vrea să facă stadion la Botoșani și fără stadion e foarte foarte greu. Fotbalul la noi este foarte foarte scump, dacă nu vinzi nimic, dacă nu ai niciun fel de ajutor, mă costă 3 milioane de euro. Din tot ce mai vine din bileterie, te duci la cinci milioane.

Le promit oamenilor că fac un lot bun, atât. Stadionul ca să vină, trebuie sa muncim mult, nu eu, autoritățile.

Toți au… cei care au venit în iarnă au niște prime, există niște lucruri pe care l-am agreat cu ei, se vor întâmpla. Fiecare își primește banii din contract. Ăia din iarnă au ceva special, iar cei care nu au ceva special o să am grijă de ei”, a mai spus Valeriu Iftime pentru Sport pe Surse.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Analize și consultații medicale gratuite pentru 80 de enoriași ai unei parohii din Botoșani (Foto)

astăzi, 10:08
29

În contextul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și al Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, așa cum a fost proclamat anul 2024 ...

Se caută donatori pentru a trimite în tabără 50 de copii din Botoșani!

astăzi, 09:22
127

Asociația Nectarie & Prietenii organizează în acest an tradiționala Tabără pentru copii.”Scopul nostru este de a crea oportunități ca acești copii să experimenteze dragost...

Avertisment transmis de ISU Botoșani către proprietarii de terenuri și fermieri: Atenție la incendii!

astăzi, 08:55
32

Fumatul în apropierea culturilor agricole, focul în aer liber lăsat nesupravegheat sau chiar defecțiunile tehnice la mașinile și utilajele folosite la recoltat pot provoca incendii. Ac...