Valeriu Iftime, despre jucătorii străini: ”Dacă vii la Botoșani să ieși la pensie de la mine nu ai făcut nimic!”

Valeriu Iftime l-a caracterizat pe Marius Croitoru, antrenorul despre care spune că a fost un ”megaspecialist în a descoperi fotbaliști valoroși”, cu toate că a mai ”dat și chifle”.

Valeriu Iftime, despre jucătorii străini: ”Dacă vii la Botoșani să ieși la pensie de la mine nu ai făcut nimic!”

 Valeriu Iftime  

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, a colaborat cu tehnicianul în vârstă de 43 de ani în două rânduri. Cu toate că a renunțat la el de fiecare dată, spune că îl apreciază foarte mult pe Marius Croitoru.

”Marius Croitoru este un foarte bun antrenor, un megaspecialist în a descoperi fotbaliști valoroși”, a spus Valeriu Iftime la Prosport Live.

”Te dai la sistem cu bățul prin gard, iar ei te vor executa”

Marius Croitoru a fost, se pare, învins de noile regulamente ale Federației de Fotbal.

”Povestea este că acum îi trebuie școală, acum 5 ani nu îi trebuia. Asta e regula, trebuie să o respectăm. El a înțeles forțat acest lucru. Când a plecat de la noi ultima dată mi-a spus: Nu sunt eu!”, a precizat finanțatorul FC Botoșani.

Valeriu Iftime recunoaște că și misiunea patronului este una ingrată atunci când vine vorba despre respectarea regulamentelor FRF privind antrenorii cu licență PRO. Este însă de părere că Marius Croitoru devenise o ”țintă” pe banca tehnică a botoșănenilor.

”Ca patron, devii prea curajos. Chiar te dai la sistem cu bățul prin gard. Iar ei te vor executa. Nu ar trebui să fie atât sever (regulamentul, nota red.), dacă ești secund, pe bancă, îți dă galben și la al doilea te dă afară. El (Marius Croitoru, nota red.) și dacă tușea îi dădea galben”, a spus Valeriu Iftime, care așteaptă încă să vadă dacă noul antrenor îl va urma pe Croitoru.

”Croitoru își asuma”

”Trebuie să văd la Dan (Dan Alexa, nota red.) dacă are fler la jucători, poate nu îl interesează. Marius asta făcea, toată ziua căuta jucători. Un antrenor dacă este curajos și își asumă niște fotbaliști buni, el muncește să îl facă bun. Pentru că dacă ai un antrenor bun în spate care muncește la moral, să îți dea încredere, te face fotbalist. Dacă nu, nu! Croitoru își asuma. A mai dat și el ”chifle”, e adevărat”, a adăugat Iftime.

Cu toate acestea, Valeriu Iftime este optimist în privința echipei sale. ”Nu mă plâng deloc nici acum. O să vedeți că în vară am fotbaliști de vândut buni. Dar trebuie să joace!”.

”Toți care au reușit așa au gândit”

Cu privire la cooptarea în echipă a jucătorilor străini, Valeriu Iftime recunoaște că Botoșaniul nu oferă foarte multe oportunități. Însă nici așteptările fotbaliștilor nu ar trebui să fie foarte mari în această direcție, orașul din nordul Moldovei fiind considerat doar un ”cantonament prelungit”.

”Nu e greu să aduci străini la Botoșani. Dacă am avea o grădiniță în limba engleză ar fi o problemă de civilizație și pentru noi. Pentru că ei vin cu copii, cu familii, și ar vrea să învețe puțin română. Cumva, vin într-un cantonament prelungit, stau un an și jumătate și apoi cei mai buni pot pleca. Acesta este profilul de jucător pe care îl caut. Toți care au reușit așa au gândit. Dacă vii la Botoșani să ieși la pensie de la mine nu ai făcut nimic”, a conchis patronul echipei FC Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CCR a anulat candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. Ce se întâmplă cu Mircea Geoană!

Saturday, 5 October 2024

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iova...

Valeriu Iftime, de Ziua Educației: ”Avem copii extrem de talentați, cărora le sunt tăiate aripile din cauza lipsei de oportunități și resurse”

Saturday, 5 October 2024

Liderul PNL Botoșani și președitele ales al Consiliului Județean a transmis un mesaj de Ziua Educației. Redăm integral mesajul lui Valeriu Iftime: ”Avem copii extrem de talentați, c...

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

Saturday, 5 October 2024

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...