Un tânăr botoșănean a devenit campion european, după ce a câștigat o competiție de kickboxing în Anglia. „Ideea este să nu te dai bătut, să continui să te antrenezi și să lupți” (fotogalerie)

Un tânăr botoșănean a devenit campion european, după ce a câștigat o competiție de kickboxing în Anglia. „Ideea este să nu te dai bătut, să continui să te antrenezi și să lupți” (fotogalerie)

Munca, perseverența și ambiția dau mereu roade. De aceste lucruri s-a convins și un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din județul Botoșani, care a muncit pe brânci, ani de zile, pentru a-și îndeplini un vis, acela de ieși învingător într-o competiție de kickboxing. Munca sa nu doar că l-a urcat pe podium, ci l-a făcut și campion european.

Este vorba despre Iustin Lungeanu, un tânăr care a făcut primii pași în România, într-o localitate de lângă orașul Săveni, dar care a plecat în Anglia în urmă cu aproximativ șase să evolueze și să aibă parte de un trai mai bun.

În urmă cu șase ani a pășit pentru prima dată, alături de fratele său mai mare, în sala de kickboxing, de unde n-a mai plecat. De acolo a început toată povestea lui Iustin sau Justin cum îi mai spun apropiații, în privința acestui sport. Între timp, tânărul nu s-a rezumat doar la asta, a practicat înot, a mers la sală, zi de zi s-a antrenat, pentru ca într-o bună zi să ajungă acolo unde își dorește. A studiat, a muncit, s-a distrat și s-a bucurat de tinerețe.

Despre atmosfera competițională, Iustin povestește că mereu va avea emoții, în special când intră în ring. Atunci emoțiile se dublează.

„Întotdeauna o să am emoții și o să am o senzație parcă de nervi, care vine de la sine, nu o pot controla. Când intru în ring, această senzație de nervi este de două ori mai mare, plus adrenalina care o completează”, a povestit Iustin Lungeanu, campion european la kickboxing.

Iustin Lungeanu s-a luptat de două ori pentru acest titlu, iar a doua oară a fost cu noroc.

Despre titlul pe care l-am obținut, eu m-am luptat de două ori pentru el. Prima oară l-am pierdut, iar a doua oară am câștigat. Totul este să nu te dai bătut, să continui să lupți, să te antrenezi și să ai un mindset de învingător. M-am pregătit mai intens cam o lună de zile, însă tot timpul trebuie să fii disciplinat, să nu te abați de la antrenamente și de la dieta de sportiv”, a adăugat Iustin.

Tânărul botoșănean spune că acest tip de sport pe el l-a ajutat să își câștige încrederea în sine, să îl facă să nu îl mai intereseze de ce spune lumea și să fie disciplinat.

„Sportul acesta m-a ajutat să îmi câștig încrederea în mine, să nu mă intereseze ce spune lumea, deoarece oamenii mereu vor încerca să te descurajeze, dar cei mai mulți o să te încurajeze să continui. Sportul m-a învățat că fără disciplină nu poți să faci nimic. Eu încă sunt la început, dar mi-am sacrificat mult timp și asta însemnând că nu am ieșit cu prietenii în club de fiecare dată când ei voiau, nu am mâncat ceea ce mâncau și ei, antrenament în fiecare zi, indiferent de stare”, a declarat tânărul.

Iustin Lungeanu a mai povestit că și-a doborât și un record propriu.

„Eu am avut șapte meciuri, recordul meu fiind 7-0-0. Pe scurt, asta înseamnă mult antrenament, să stai doar pe lângă oamenii care vor să te ajute, aceia fiind frații mei Dan, Ana și Marius, și multă disciplină”, a conchis tânărul sportiv.

Cariera sportivă a lui Iustin abia începe. El spune că nu se va da bătut și va merge în continuare.






 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
271

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
700

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
641

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...