Ucigașul tăcut din fotbal. Boala cruntă care amenință foștii jucători: „Mai am de trăit între 2 și 6 ani”

”Nu vreau să câștig bani din așa ceva. Vreau doar să răspândesc informația!”

Ucigașul tăcut din fotbal. Boala cruntă care amenință foștii jucători: „Mai am de trăit între 2 și 6 ani”

 Ian Alexander  Foto: golazo.ro

Ian Alexander, fost jucător la Bristol Rovers, suferă de encefalopatie traumatică cronică, o afecțiune neurologică care este cauzată de multiple lovituri la cap.

În vârstă de 61 de ani, Alexander face parte dintr-un grup de 60 de fotbaliști care au acționat în judecată Federația Engleză de Fotbal.

Fostul fotbalist scoțian a jucat 299 de meciuri pentru Bristol Rovers între 1986 și 1994. Acesta a declarat că nu s-a gândit niciodată la „riscurile la care se expune”, scrie golazo.ro.

Alexander, pierderi de memorie după retragerea din activitate

Scoțianul Ian Alexander a suferit patru contuzii cerebrale majore în cariera sa de fotbalist. Acestea ar fi cauzat afecțiunea descoperită de medici după retragerea din activitate.

Ian Alexander s-a retras în 1998 și a lucrat ca pictor și decorator, până când a fost nevoit să renunțe la slujbă din cauza problemelor de memorie.

Înainte de a fi diagnosticat, Alexander s-a confruntat cu dureri de cap, momente de tremur și insomnii. Semnalul de alarmă a fost tras chiar de soția sa, Janet, care a insistat ca fostul jucător de la Bristol Rovers să meargă la un control amănunțit.

„Vreau doar să știe mai mulți oameni despre leziunile cerebrale de care suferă fotbaliștii. Nu vreau să câștig bani din așa ceva. Vreau doar să răspândesc informația. Acum vreo șase luni, am fost cu patru sau cinci foști jucători într-un pub. Le-am spus ce probleme am, iar răspunsul lor a fost: ”Ce ciudat, și eu pățesc asta”. Cred că foarte mulți trec prin asta. Vreau doar să contribui la educarea lor, astfel încât mai mulți să fie ajutați. Medicii mi-au dat doi până la șase ani de trăit, dar îmi spun că sunt destul de în formă. Nu o să renunț. O să lupt până la capăt”, a declarat Ian Alexander pentru The Guardian.

Zeci de foști fotbaliști cer socoteală Federației Engleze de Fotbal

De când a fost diagnosticat cu ECT, Alexander s-a alăturat unui grup de aproximativ 60 de foști jucători care au dat în judecată Federația Engleză de Fotbal din cauza leziunilor cerebrale suferite pe terenul de fotbal, scrie golazo.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furt calificat în toiul nopții, tânăr reținut de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 10:56

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Darabani, au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr, din comuna Havârna, bănuit de comiterea infracțiunii de fu...

Elev de 12 ani din Botoşani, la spital după ce ar fi fost lovit de profesorul de sport!

astăzi, 10:47

Este anchetă la o şcoală din oraşul Săveni, judeţul Botoşani. Un elev de 12 ani a ajuns la spital cu o lovitură la cap, după ce ar fi fost bătut de profesorul de educaţie fizică şi sport....

PSD Botoșani, Marius Constantin Budăi: ”PSD este garanția creșterii veniturilor dumneavoastră!” (Foto)

astăzi, 10:25

”PSD este garanția creșterii veniturilor cetățenilor români! PSD Botoșani vă propune cea mai bună echipă pentru județul nostru. Am onoarea să fac parte din această echip...