Sportivă din Botoșani, pregătire în cantonament cu o campioană olimpică din America: ”Informațiile primite valorează enorm!” (Foto)

Sportivă din Botoșani, pregătire în cantonament cu o campioană olimpică din America: ”Informațiile primite valorează enorm!” (Foto)

 Anastasia Justina Dumbravă  

Botoșăneanca s-a aflat în cantonament la Ljubljana (Slovenia), antrenamentele fiind conduse de americanca Virginia Thrasher, campioană olimpică la Rio, în 2016, în proba de pușcă aer comprimat 10 metri.

„Sunt încântată că am avut șansa de o întâlni și de a fi antrenată, chiar și pentru scurt timp, de campioana olimpică Virginia Thrasher. Chiar dacă timpul a fost scurt, informațiile primite valorează enorm. Nici o altă experiență a unui sportiv nu poate fi egalată cu faptul de a fi antrenat de cineva atât de cunoscut în sportul nostru. Sper să mai am șansa de a mă întâlni cu Virginia și pe viitor, dar pentru aceste zile sunt profund recunoscătoare. De asemenea, am avut ocazia de a vorbi cu mari campioni olimpici ai sportului nostru, precum Rajmond Debevec și Živa Dvoršak, din Slovenia”, a declarat Anastasia Justina Dumbravă, la finalul antrenamentelor din Ljubljana.


(Virginia Thrasher și Anastasia Justina Dumbravă)

Imediat după cantonament, timp de două zile, sportiva din Botoșani (legitimată la CS Politehnica Iaşi și antrenată de Mihai Axinte) a concurat la Grand Prix-ul de tir sportiv de la Bologna, în proba de pușcă 10 metri aer comprimat.

Anastasia Justina Dumbravă s-a născut la Dorohoi, a urmat Seminarul Teologic din Botoșani, unde a fost de două ori olimpică națională la Arte vizuale, arhitectură și istoria artei – secția pictură icoane. A studiat apoi la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice din Iași, specializarea Relaţii Internaţionale şi Studii Europene. Anastasia Justina Dumbravă a urmat apoi un Master în Educație Fizică și Sportivă Școlară, în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași.


(Anastasia Justina Dumbravă)

În Iași a început temeinic și pregătirea pentru tirul sportiv, fiind legitimată la CS Politehnica Iaşi. În noiembrie 2019, Anastasia Justina Dumbravă devenea campioană la tir de performanță, clasându-se pe Locul I la Campionatele Internaţionale ale României. De asemenea, în februarie 2023, Justina Dumbravă a câștigat proba de pușcă 10 metri aer comprimat a senioarelor din cadrul etapei a 6-a a Campionatelor Naționale de tir, la Oradea.

La începutul acestui an, Anastasia Justina Dumbravă s-a clasat pe locul al doilea la senioare în proba de pușcă 10 metri la Campionatele Naționale de tir sportiv.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CCR a anulat candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. Ce se întâmplă cu Mircea Geoană!

Saturday, 5 October 2024

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iova...

Valeriu Iftime, de Ziua Educației: ”Avem copii extrem de talentați, cărora le sunt tăiate aripile din cauza lipsei de oportunități și resurse”

Saturday, 5 October 2024

Liderul PNL Botoșani și președitele ales al Consiliului Județean a transmis un mesaj de Ziua Educației. Redăm integral mesajul lui Valeriu Iftime: ”Avem copii extrem de talentați, c...

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

Saturday, 5 October 2024

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...