Șomajul tehnic va fi acordat și sportivilor, anunță ministrul Muncii

Șomajul tehnic va fi acordat și sportivilor, anunță ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat, vineri, într-o conferință de presă că și sportivii vor beneficia de șomaj tehnic pe perioada stării de urgență.

Ministrul a explicat că fiecare club sportiv va depunde documentele pentru plata șomajului la AJOFM sau se va adresa Asociației Sportive.

„Având în vedere că activitatea este afectată, fiecare club spotiv care are dificultăți se va prezenta la sediul AJOFM, iar dacă sportivi sunt încadrați prin contracte sportive, clubul se va adresa Asociației Sportive, unde va atașa cererii și o listă cu sportivii pe care trebuie să îi plătească”, a mai declarat Violet Alexandru.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a explicat, vineri, într-o conferință de presă, modul cum angajatorii vor efectua plata șomajului tehnic către angajați. Concret,  de îndată ce actele sunt depuse la agențiile județene pentru ocuparea  forței de muncă, în maxim 15 zile, acestea vor efectua plățile pentru angajator.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
212

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
255

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
941

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...