SIMONA HALEP va fi, începând de luni, NOUL NUMĂR 1 WTA, depășind-o pe spanioloaica Garbine Muguruza

Este prima jucătoare din România care ocupă această poziție, fiind, în același timp, cel de-al 25-lea lider mondial WTA! Simona Halep este cel de-al doilea lider mondial din istoria tenisului românesc la simplu, după Ilie Năstase, care a inaugurat Era Open din fotoliul de număr 1 ATP, în 1973.

SIMONA HALEP va fi, începând de luni, NOUL NUMĂR 1 WTA, depășind-o pe spanioloaica Garbine Muguruza

Este cea de-a 27-a finală a carierei pentru Simona și a cincea a anului, după Madrid, Roma, Roland Garros și Cincinnati. Adversara de mâine din finala de la Beijing se va decide în meciul Petra Kvitova-Caroline Garcia.

Simona Halep a jucat perfect în meciul cu Jelena Ostapenko, locul 8 WTA. În primul set, românca a făcut două break-uri, a controlat jocul și schimburile. Simona nu i-a permis letonei să fie agresivă și a pus-o mereu în dificultate. Setul doi a fost mai echilibrat, Ostapenko reușind un break, dar Simona a fost din nou mai sigură și puternică mental și fizic. Românca a câștigat de două ori pe serviciul adversarei și s-a impus, grație unui serviciu excepțional.

Simona Halep - Jelena Ostapenko 6-2, 6-4

"Am multe lucruri de spus, dar cuvintele nu pot descrie ce simt acum. Vă mulţumesc pentru sprijinul din această săptămână. Mulţumesc China, am făcut meciuri foarte bune aici, am reuşit să o înving pe Maria Sharapova. E foarte emoţionant, e minunant că am putut face asta. Mulţumesc familiei mele şi celor din echipa mea, inclusiv lui Darren, care nu e aici. E ziua mea specială", a declarat prima jucătoare din România care ajunge pe locul 1 WTA.

Pentru constănţeanca de 26 de ani, este încununarea unei săptămâni perfecte. A învins-o în premieră pe Maria Sharapova, a răzbunat eşecul categoric suferit în faţa Dariei Kastakina la Wuhan, pentru ca în meciul care a dus-o pe prima poziţie a ierarhiei mondiale să-şi ia revanşa în faţa Jelenei Ostapenko pentru înfrângerea din finala de la Roland Garros.

În istoria tenisului românesc, doar doi jucători au ocupat locul 1. Ilie Năstase a fost primul lider din istorie în clasamentul ATP, în timp ce Horia Tecău s-a aflat în această poziţie la dublu. Dacă va reuşi să câştige titlul la Beijing, Simona Halep va obţine al patrulea succes al carierei la un turneu din categoria Premier Mandatory, după cele de la Indian Wells (2015) şi Madrid (2016 şi 2017).

19.195.715 dolari a câştigat Simona Halep din premii la turnee până acum
3.734.927 dolari a obţinut Simona până la Beijing în 2017, unde va lua peste un milion de dolari
15 titluri WTA are Simona Halep, cea mai bună performanţă obţinută de o româncă
Este în TOP 10 din 27 ianuarie 2014, cea mai lungă performanţă a unei jucătoare de tenis în activitate

Sursa: GSP şi DIGI SPORT

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...