Seara lui Moruţan în Europa League, după un gol de senzație!

Fotbalistul de 19 ani, adus de la FC Botoşani, a ridicat în picioare puţinii spectatori prezenţi pe Arena Naţională, cu un gol de poveste şi o pasă decisivă la reuşita lui Daniel Benzar, care a închis tabela. Moruţan a încheiat seara auzindu-şi numele strigat din tribune şi salutându-i pe fani la finalul întâlnirii.

Seara lui Moruţan în Europa League, după un gol de senzație!

FCSB s-a calificat fără emoţii în turul 3 preliminar al Europa League, după o victorie convingătoare cu Rudar Velenje. Un succes clar, al cărui protagonist a fost, indiscutabil, Olimpiu Moruţan, scrie presa sportivă.

Fotbalistul de 19 ani, adus de la FC Botoşani, a ridicat în picioare puţinii spectatori prezenţi pe Arena Naţională, cu un gol de poveste şi o pasă decisivă la reuşita lui Daniel Benzar, care a închis tabela.
 
"Moruţan e un talent, cred mult în el", s-a mulţumit să spună patronul Gigi Becali, care i-a fixat o clauză de reziliere de 70 de milioane de euro.

"Trebuie să mai demonstrez, pentru că nu am demonstrat nimic încă. Abia la finalul campionatului trebuie să tragem linie", a declarat Moruţan, cu o maturitate nu foarte des întâlnită la un jucător atât de tânăr.

Internaţionalul U21 a impresionat în special la faza golului de 2-0, pe care l-a marcat la capătul unei acţiuni personale de toată frumuseţea, în care a driblat cinci adversari şi a finalizat cu piciorul drept. Teoretic, piciorul său mai slab, arata Digisport.ro.

"De mic îmi plăcea să driblez şi ăsta e stilul meu de joc. Încerc şi la antrenamente astfel de faze. Dacă nu o fac acolo, la meciuri sigur nu am nicio şansă", a explicat Moruţan cum s-a născut una dintre fazele serii în Europa.

În prelungirile partidei, Moruţan şi-a arătat din nou calităţile şi a pasat superb pentru golul de 4-0, marcat de un alt tânăr de perspectivă al vicecampioanei, Daniel Benzar (20 de ani).

"Cresc de la meci la meci. Normal că îmi doresc să fiu titular, dar mai am de muncit", a spus milocaşul, după o prestaţie de care îşi va aminti mult timp.

Reușita lui Moruțan a încântat toată suflarea roș-albastră, iar directorul sportiv Mihai Stoica a explicat de ce întreaga bancă a lui FCSB a sărit de bucurie în acel moment. A caracterizat drept "senzațional" golul fotbalistului transferat de la Botoșani și consideră că mijlocașului îi lipsea doar încrederea, pe care speră să o fi căpătat odată cu prestația sclipitoare pe care a avut-o pe Arena Națională.

"A fost o mare explozie de bucurie pe bancă, pentru că eu chiar spuneam: 'Ce m-aș bucura să marcheze, ca să spargă gheața și să capete încredere'. E un copil foarte muncitor și foarte cuminte, asta îi lipsea. Golul e senzațional! Ce a făcut Moruțan la golul ăsta poate să facă cu orice adversar. Era singura problemă pe care o avea", a comentat MM Stoica, la Pro X, la finalul meciului FCSB - Rudar 4-0.

Moruţan a încheiat seara auzindu-şi numele strigat din tribune şi salutându-i pe fani la finalul întâlnirii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
453

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
469

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
269

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...