Rezultate remarcabile obținute de Sinh Dau Botoșani la Campionatul Național de Arme de la Comănești (fotogalerie)

Rezultate remarcabile obținute de Sinh Dau Botoșani la Campionatul Național de Arme de la Comănești (fotogalerie)

În perioada 26 – 27 noiembrie, a avut loc la Centrul de Agrement Trotus - Ionuț Iftimoaie din Comănești, județul Bacău, Campionatul Național de Co Vo Dao (arme tradiționale), manifestare organizată de Federația Română de Arte Marțiale, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului.

La startul competiției s-au înscris peste 238 de sportivi de la 26 cluburi, din 11 județe, 18 orașe din România. Categoriile de concurs au fost pe vârste: juniori între 13 - 17 ani împliniți, seniori între 18 - 39 ani împliniți și seniori +40 ani.                     

Sportivii au concurat la 3 probe: Thao Lo (înlănțuiri cu o armă sau două) – este o succesiune de mișcări codificate predefinite. Armele la care s-au întrecut au fost: baston lung, bastoane scurte, long gian cu 2, 3 și 9 elemente, tonfă, paloș vietnamez, cuțite fluture și rândunică, lance. Giau Dao (lupta competițională) – practicanții luptă cu diverse arme protejate (sabie, baston lung, bastoane scurte, long gian cu 2 elemente), fiind și ei echipați corespunzător (platoșă, cască cu vizieră, mănuși, tibiere, scut).  Song Luyen (înlănțuire cu partener) – este o combinație de mișcări în care cei doi sportivi au contact cu armele. Este important de specificat că mânuirea unei arme în luptă necesită minim 3 ani de pregătire cu arma respectivă.

CS Sinh Dau Botoșani s-a înscris la acest campionat cu 12 sportivi cu vârsta între 13 ani și 39 ani. Aceștia au reușit să treacă în palmaresul clubului 10 rezultate remarcabile.

- locul I (campioana nationala)/ Ducan Anamaria-Georgiana/proba lupta competitionala/arma baston/ cat.18-39 ani/grade

- locul I (campioni nationali)/ Ducan Anamaria-Georgiana si Sutic Nicolae/proba song luyen/arma baston/ cat.18-39 ani/grade

- locul II (vicecampion national) Sutic Nicolae/proba lupta competitionala/arma baston/grade/ cat.18-39 ani/grade

- loc II (vicecampion national) Petrea Constantin/proba thao lo /arma baston/grade/ cat.16-17 ani/grade

- locul II (vicecampioni nationali) Harcota Sebastian-Cristian si Harcota Eduard-Marian /proba song luyen/arma baston/grade/ cat.13-15 ani/grade

- loc III / Sutic Gabriel/ proba thao lo /arma baston/grade/ cat.18-39 ani/grade

- loc III / Ducan Anamaria-Georgiana/ proba thao lo /arma baston /grade/ cat.18-39 ani/grade

- loc III / Petrea Constantin/ proba lupta competitionala /arma baston/grade/ cat.16-17 ani/grade

- loc III / Harcota Sebastian-Cristian/ proba lupta competitionala/arma baston /grade/ cat.13-15 ani/grade

De precizat faptul că sportivul Livadariu Sorin și-a însușit titlul de campion național la proba song luyen, armă baston, la categoria peste 40 ani concurând cu un coleg de la un club din Iași.

„Având în vedere concurența și buna pregătire a tuturor cluburilor la acest campionat național, am reușit să aducem acasă rezultate frumoase. Medaliile câștigate sunt rodul muncii lor la antrenament, drept pentru care le mulțumesc pe această cale sportivilor mei. Mulțumesc și părinților care îi susțin pe acest drum”, a declarat instructorul Sinh Dau Botosani, Constantin Airoae.







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
377

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
722

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
663

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...