RESPECT pentru olimpicii Simona Radiș și Mugurel Semciuc! Sportivii au fost premiați astăzi de autoritățile de la Botoșani

RESPECT pentru olimpicii Simona Radiș și Mugurel Semciuc! Sportivii au fost premiați astăzi de autoritățile de la Botoșani

Canotorii Simona Radiș și Mugurel Semciuc, care au fost medaliați cu aur și argint la Olimpiada de la Tokyo, au fost premiați astăzi într-un cadru festiv de autoritățile de la Botoșani.

Premierea a fost făcută de Consiliul Județean Botoșani, Consiliul Local și Primăria Botoșani iar evenimentul a avut loc în Codrii lui Eminescu, pe insula din mijlocul Lacului cu nuferi.

În prezența președintelui Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a vicepreședinților Bogdan Dăscălescu și Dorin Birta, precum și a primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, și a viceprimarului Liviu Toma, dar și a unei întregi audiențe care a vrut să fie prezentă la acest eveniment unic, cei doi mari sportivi ai județului Botoșani au fost omagiați în cadrul unui eveniment care s-a derulat sub titulatura „Botoșaniul omagiază excelența” și au devenit cetățeni de onoare ai municipiului Botoșani.

“Sportul rămâne unul dintre cei mai buni ambasadori ai județului și ai României, iar Jocurile Olimpice de la Tokyo au demonstrat din plin acest lucru.  Pe scenă, în acest loc mirific și care poartă amprenta liricii eminesciene, se regăsesc personalități uriașe ale sportului mondial din mai multe generații: medaliați olimpici, campioni mondiali și europeni, antrenori geniali, dotați cu simț special de a detecta și șlefui cele mai valoroase „diamante” ale județului nostru. Sunt doar o parte dintre ei, pentru că unii, deși și-au dorit, din motive obiective, nu au putut ajunge astăzi aici. Noi, însă nu i-am uitat.

Botoșaniul este o resursă inestimabilă de valori. La ultimele Jocuri Olimpice, din cei 101 sportivi ai delegației României, 9 erau originari din Botoșani, au fost formați sau activează la cluburi din Botoșani. Vorbim de 1 din 11 sportivi care au evoluat sub tricolor la Tokyo. Este o proporție uluitoare. Iar dacă ne raportăm la faptul că la câștigarea a două dintre cele patru medalii olimpice ale României au contribuit din plin sportivii botoșăneni, avem imaginea vie a ceea ce reprezintă sportul botoșănean pentru olimpismul românesc.

Dragi sportivi, dragi antrenori, dragi performeri intrați în legendă, cred că sunt în asentimentul tuturor când afirm că suntem bucuroși să ne vedem în această formulă.Vă felicit pentru rezultatele sportive deosebite şi, prin intermediul dumneavoastră, vreau să transmit toată aprecierea mea întregului lot naţional care a participat la Jocurile Olimpice.

Vreau să le mulţumesc, totodată, oamenilor care au contribuit la succesul fiecăruia dintre dumneavoastră, adesea mai puţin vizibili. Performanța se clădește prin sacrificii și prin mulți ani de muncă și de aceea este admirabil ceea ce ați făcut pentru sportul botoșănean și cel românesc.

Dumneavoastră sunteți eroii la care noi ne raportăm. Aţi făcut un lucru extraordinar, aţi scris istoria sportului românesc, iar astăzi noi, în numele tuturor botoșănenilor, vrem să aducem un mic omagiu performanței.  Felicitări și mult succes în continuare!”, a spus președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

Vădit emoționați, cei doi sportivi au făcut cu greu față valului de aprecieri de astăzi de la Botoșani.

Iată și imaginile de la festivitatea de premiere și cuvintele marilor campioni de la Botoșani:

 

 

Spune-ne opinia ta