Pompierul maratonist, premiat de autorităţile locale. "Acasă este Raiul" - FOTO

Plutonierul major Iulian Rotariu, din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, care s-a întors de curând cu un rezultat remarcabil de la ultima competiţie la care a participat, maratonul din Patagonia, unde a ocupat locul IV şi a obţinut premiul pentru fairplay din aproape 300 de participanţi, a fost felicitat, luni, şi de autorităţile judeţului.

Pompierul maratonist, premiat de autorităţile locale. "Acasă este Raiul" - FOTO

Pompierul maratonist a primit o plachetă din partea Instituţiei Prefectului, o diplomă de excelenţă din partea Consiliului Judeţean, şi a devenit membru permanent şi de onoare al echipei FC Botoşani.

Cu modestia ce îl caracterizează, Iulian Rotariu a spus că premiile obţinute nu sunt doar ale lui, ci ale tuturor românilor şi ale celor care îl susţin financiar să îşi îndeplinească visul de a participa la aceste competiţii. Iulian Rotariu poartă mereu în gând şi în inimă familia, la care se întoarce de fiecare dată cu mult drag şi spune că “acasă este Raiul”.

“Mulţumesc lui Dumnezeu că m-am întors sănătos acasă, că am avut o gură de apă şi o bucăţică de pâine, chiar dacă nu a fost pâine ci baton pentru sportivi. Ţin să mulţumesc tuturor, nu ştiu care ar fi ordinea firească, dar aş vrea să încep cu sponsorii care mi-au dat posibilitatea să ajung la această competiţie, care nu mi-au tăiat aripile şi mi-au dat putere să pot reprezenta cu cinste şi onoare România, instituţia în care lucrez, judeţul în care locuiesc. Toţi organizatorii de la Patru Deşerturi ştiu că e o maşină de luptă a pompierilor de la Botoşani, şi m-au rugat să le arăt unde este Botoşaniul pe hartă, care niciodată nu s-a stricat. În serile în care povesteam cu ei m-au întrebat cu ce fel de motor este dotată maşina mea de pompieri. Le-am spus că maşina a fost dotată cu un motor electric pentru că este un motor puternic, silenţioas şi de viitor. Mulţumesc minunatei mele familii, două candele ard mereu la noi în casă, iar soţia şi copiii au mereu grijă să nu se stingă şi la mama acasă candela arde mereu, ca să văd cele două lumini să mă întorc acasă, pentru că tot timpul am zis că acasă este Raiul”, a spus Iulian Rotariu.

 Acesta a povestit că la maratonul din Patagonia a avut alături o familie de români care în fiecare zi au avut grijă să îl îndulcească.

“Am avut cu cine vorbi româneşte şi doamna a avut în fiecare dimineaţă câte o bucăţică de ciocolată ca să-mi îndulcească ziua. Vreau să mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine. Nimic nu aş fi putut face singur. Exact cum maşina de intervenţie nu merge doar cu şofer ci cu întreg echipajul nici eu nu aş fi putut ajunge acolo dacă nu aţi fi fost dumneavoastră, dacă nu mi-aţi fi transmis dragoste, gânduri bune, bucurie”, a mai spus Iulian Rotariu.

Iulian Rotariu se va pregăti pentru o nouă competiţie, la anul, în Antarctica, acesta beneficiind de tot sprijinul colegilor şi al superiorilor.

“La toate competiţiile la care el a participat a fost cunoscut ca un reprezentant al structurilor de pompieri din România, din Botoşani. Nici la ora actuală ei nu sunt convinşi că Iulian Rotariu reprezintă o altă instituţie pentru că nu înţeleg de unde are atâta energie şi un nivel de pregătire atât de ridicat pentru că să obţii locul IV din câteva sute de concurenţi, mare parte dintre ei merg cu un staff propriu la competiţii, respectiv nutriţionişit, kinetoterapeuţi, iar Iulian se deplasează singur cu un rucsac şi cu un mod de a relaţiona cu ceilalţi ajutat de mâini şi de câteva cuvinte din limbile străine pe care încearcă să le desluşească la locul competiţiei. Noi, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul Generale pentru Situaţii de Urgenţă, îl susţinem în acest demers al lui. Ultimul obiectiv pe care şi l-a propus şi este cel mai măreţ este competiţia din Antarctica, dar nu putea ajunge la această competiţie dacă nu trecea prin etapele intermediare”, a spus col. Cristian Amarandei, ISU Botoşani.




 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
146

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
159

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
243

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...