O botoșăneancă a urcat pe podium la Campionatele Naționale de tir sportiv! (Foto)

Sportiva din Botoșani, pregătită la CS Politehnica Iași de antrenorul emerit Mihai Axinte, a urcat pe podium la Campionatele Naționale de tir sportiv (probe de aer comprimat), eveniment desfășurat la București.

Este vorba despre Justina Anastasia Dumbravă, cea care a ocupat duminică locul al doilea la senioare în proba de pușcă 10 metri la Campionatele Naționale de tir sportiv.

„A fost o competiție foarte strânsă între Justina și câștigătoarea etapei la senioare”, a declarat Mihai Axinte, antrenorul Justinei.



Anastasia Justina Dumbravă s-a născut la Dorohoi, a urmat Seminarul Teologic din Botoșani, unde a fost de două ori olimpică națională la Arte vizuale, arhitectură și istoria artei – secția pictură icoane. A studiat apoi la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice din Iași, specializarea Relaţii Internaţionale şi Studii Europene. Anastasia Justina Dumbravă a urmat apoi un Master în Educație Fizică și Sportivă Școlară, în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

În Iași a început temeinic și pregătirea pentru tirul sportiv, fiind legitimată la CS Politehnica Iaşi. În noiembrie 2019, Anastasia Justina Dumbravă devenea campioană la tir de performanță, clasându-se pe Locul I la Campionatele Internaţionale ale României. De asemenea, în februarie 2023, Justina Dumbravă a câștigat proba de pușcă 10 metri aer comprimat a senioarelor din cadrul etapei a 6-a a Campionatelor Naționale de tir, la Oradea.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime schimbă un titular la FC Botoșani, chiar înainte de meciul cu Rapid!

astăzi, 09:49

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, a anunțat că portarul Eduard Pap (30 de ani) va fi înlocuit. În urmă cu mai puțin de o săptămână, FC Botoșani a anunțat ofici...

Tânărul fermier din Botoșani care duce mai departe tradiția familiei: ”Pasiunea a venit de la bunicul meu, un respectat inginer!” (Foto)

astăzi, 09:04

Tânărul provine dintr-o familie de agricultori. Bunicul său a fost inginer agronom, tatăl, chiar dacă este profesor de sport, la bază a fost tehnician veterinar, iar Gabi a studiat Agricult...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (322)

astăzi, 08:31

NICOLAE BRĂDĂŢEANU despre cum a ajuns la epigramă Am să răspund ghidându-mă după volumul tău  „Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra… cărţilor epigr...