Mihai Teja: Prezentul fotbalului românesc este trist

Mihai Teja: Prezentul fotbalului românesc este trist

Antrenorul echipei FC Botoşani, Mihai Teja, susţine că prezentul fotbalului românesc este trist şi este convins de necesitatea elaborării unei strategii pentru depăşirea actualei crize.

El a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că este nevoie de investiţii masive în fotbal, în special în infrastructură, pentru ca rezultatele echipelor de club şi echipei naţionale să fie pozitive, scrie Agerpres.

„Este consecinţa a ceea ce semănăm. Nu ai de unde să ai jucători, dacă nu le oferi ceva. La fel, nu ai cum să ai fotbal, dacă nu oferi ceva, nu ai cum să ai performanţe, dacă nu oferi ceva. Prima dată trebuie să oferi şi apoi să primeşti. (...) Avem exemplul Ungariei, care a investit foarte mulţi bani ca să aibă rezultatul acesta (4-0 cu Anglia, în deplasare, n. red.). Prezentul este trist şi perspectiva trebuie să o facem noi, să o schimbăm noi. Viitorul trebuie să îl schimbăm noi. Cred că omul sfinţeşte locul şi cred că putem să schimbăm ceva. (...) Prezentul este destul de greu. Sper că în următorii patru-cinci ani să ne bucurăm şi noi cum se bucură cei din Ungaria sau celelalte ţări civilizate, Anglia, Germania, Spania. Şi ei au avut perioade grele şi au reconceput totul în baza unui plan şi au ajuns aici, nu la întâmplare. Şi jucătorii noştri, jucătorii români, au talent la fel ca cei din Spania, cei din Italia, numai că sunt crescuţi altfel cei de acolo, într-o altă mentalitate, altă cultură, altă educaţie", a afirmat Teja.

La rândul său, finanţatorul clubului FC Botoşani, Valeriu Iftime, susţine că eşecul naţionalei României, care a fost învinsă cu 3-0 pe teren propriu de Muntenegru, ar fi trebuit să fie urmat de o asumare a răspunderii prin demisie.

„La un dezastru, îţi trebuie responsabili. Este o chestie de a-ţi asuma... A-ţi asuma nu înseamnă a spune că îţi asumi, ci a face un gest", a afirmat Iftime.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A intrat în vigoare legea care interzice modificarea neautorizată a kilometrajului unei maşini

Luni, 29 Mai 2023
99

A intrat în vigoare, de astăzi, legea care interzice modificarea neautorizată a kilometrajului unei maşini şi obligă operatorii economici să raporteze către Registrul Auto Român, du...

10.000 de mame primesc vouchere de 2.000 lei pentru produse de îngrijire

Luni, 29 Mai 2023
82

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a efectuat luni plăţile aferente trusourilor pentru nou-născuţi pentru un număr total de aproximativ 10.000 de beneficiari cupluri mamă ...

Femeie bătută de soț în plină stradă, salvată de jandarmi

Luni, 29 Mai 2023
247

În ultima zi a săptămânii trecute, jandarmii săvinenii i-au întocmit unui bărbat în vârstă de 47 de ani actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspec...