Meciul România - Finlanda din Liga Națiunilor. Naționala obține acasă, în extremis, prima victorie

Meciul România - Finlanda din Liga Națiunilor. Naționala obține acasă, în extremis, prima victorie

România a învins Finlanda, sâmbătă seară, pe stadionul Giuleşti, cu scorul de 1-0 (1-0), în etapa a treia a Grupei 3 din Divizia B a Ligii Națiunilor, un succes care vine după două înfrângeri în primele etape ale competiției.

Potrivit digi24.ro, aceasta este prima victorie din mandatul selecționerului Edward Iordănescu, după un egal şi trei eşecuri. A fost, de asemenea, primul meci al naţionalei pe noul stadion Giuleşti.

În următorul meci, programat tot pe Giuleşti, România va întâlni, marţi, 14 iunie, selecţionata Muntenegrului.

România a deschis scorul în minutul 30, prin Nicușor Bancu, dar partida nu începuse sub auspicii bune. Înainte ca Bancu să marcheze primul gol al României în actuala grupă, cu capul, din centrarea lui George Puşcaş, acesta din urmă ratase un penalty acordat României în minutul 16. Pușcaș a șutat slab, pe centrul porţii, astfel că portarul Jesse Joronen a apărat.

România - joc destul de bun, Finlanda - posesie net superioară și ocazii uriașe ratate

România a făcut un joc destul de bun pe Giulești, a ratat ocazii mari de gol, având două bare şi un penalty ratat, însă Finlanda a avut o posesie net superioară (60%-40%, potrivit site-ului UEFA) şi a irosit câteva ocazii uriaşe de a înscrie, relatează Agerpres.

Tricolorii au ratat în primul minut al meciului, prin Puşcaş, care a tras pe lângă poartă din careu, după o eroare a lui Kamara.

Oaspeţii au replicat imediat, dar Niţă a prins mingea trimisă cu capul de Vaisanen (4), în urma unui corner.

Jucătorii antrenaţi de Edi Iordănescu au avut o perioadă bună de joc, însă şutul lui Sorescu (10) nu i-a pus probleme portarului finlandez. Cicâldău a trimis mingea în transversală cu capul (14), după centrarea lui Raţiu, iar la scurt timp după aceea, Olaru a fost faultat în careu de Uronen. Puşcaş a executat slab penalty-ul (16), iar portarul Joronen a apărat și după aceea a respins şi şutul lui Marius Marin.

Golul s-a marcat în minutul 30, după o fază frumoasă de atac, pornită din propria jumătate: Bancu l-a lansat pe Puşcaş pe contraatac, atacantul a centrat în faţa porţii, de unde acelaşi Bancu a marcat cu o lovitură de cap.

Florin Niță a apărat incredibil

Finlanda a preluat controlul jocului, dar Niţă a fost la post la şutul lui Lod din marginea careului (34), iar Kamara a tras pe lângă ţintă (38). Prima repriză s-a încheiat cu un şut imprecis al lui Puşcaş (44).

Primul sfert de oră al parţii secunde a fost unul destul de delicat pentru tricolori, însă Pohjanpalo (47) a şutat peste după ce Burcă a ratat intervenţia. Florin Niţă a respins incredibil (51) mingea trimisă de Pohjanpalo din câţiva metri, într-o situaţie suspectă de ofsaid. Lod şi-a încercat din nou şutul de la distanţă (61), însă fără succes.

Puşcaş a mai ratat o situaţie bună (62), şutul său din poziţie favorabilă fiind respins de Joronen. Atacantul naţionalei nu a avut şansă nici în min. 76, la centrarea ideală a lui Raţiu, trimiţând peste poartă cu capul.

Finalul a fost unul pe contre, ambele formaţii irosind şanse de a marca. În min. 82, Creţu l-a scăpat pe Kamara, care a centrat pentru Lod, iar acesta a reluat peste poartă din poziţie ideală. Mihăilă a scăpat pe contraatac şi a tras la colţul scurt (84), dar Joronen a respins cu genunchiul. Pohjanpalo (87) a avut o nouă ratare incredibilă din 6 metri. Bancu a avut şansa de a tranşa soarta partidei, dar şutul său din unghi a izbit transversala (89).

Oaspeţii au forţat egalarea, însă Schueller (90+1), cu un şut de la 16 metri, a trimis puţin peste transversală, iar Kaellman a reluat cu capul pe lângă (90+3).

Materiale pirotehnice găsite asupra suporterilor la intrarea pe stadion. Doi români s-au ales cu dosar penal

În minutul 24, jocul a fost întrerupt pentru circa două minute din cauza unor torţe aruncate pe teren de suporteri.

Înainte de începerea meciului, Jandarmeria Capitalei anunțase că la intrarea pe stadion s-au descoperit materiale pirotehnice asupra unor suporteri, iar pentru doi fani români s-au întocmit actele necesare începerii cercetărilor penale.

„Pe timpul accesului în arena sportivă, asupra unor spectatori au fost depistate materiale pirotehnice interzise de prevederile Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările şi completările ulterioare. În acest sens, materialele au fost ridicate în vederea confiscării şi au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor asupra a doi bărbaţi, cu vârstele între 25 şi 30 de ani, cu cetăţenie română”, a precizat Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Din rațiuni de siguranță publică, Jandarmeria Capitalei face controale preventive asupra persoanelor, dar și a autovehiculelor, cu scopul de a evita introducerea în arena sportivă a materialelor interzise.

România - Finlanda, echipele de start

Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Edward Iordănescu, a efectuat cinci schimbări faţă de partida cu Bosnia pentru meciul România - Finlanda contând pentru Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor.

Iordănescu a renunţat la Cristian Manea, Adrian Rus, Mario Camora, Răzvan Marin şi Alexandru Maxim, titularizându-i pe Raţiu, Bancu, Olaru, Sorescu şi Octavian Popescu.

Selecţionerul a schimbat pentru a treia oară la rând şi sistemul de joc, de la 4-3-3 cu Muntenegru (0-2), la 5-3-1-1 cu Bosnia (0-1), la 4-2-3-1 cu Finlanda, potrivit site-ului UEFA.

Echipele de start:

România: 1. Florin Niţă - 2. Andrei Raţiu, 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 15. Andrei Burcă, 11. Nicuşor Bancu - 20. Darius Olaru, 14. Marius Marin - 7. Octavian Popescu, 8. Alexandru Cicâldău, 22. Deian Sorescu - 9. George Puşcaş, . Selecţioner: Edward Iordănescu.

Rezerve: 12. Horaţiu Moldovan, 16. Marian Aioani - 3. Mario Camora, 4. Sergiu Hanca, 5. Alexandru Creţu, 10. Alexandru Maxim, 13. Valentin Mihăilă, 17. Adrian Rus, 18. Răzvan Marin, 19. Florin Tănase, 21. Marius Ştefănescu, 23. Alexandru Mitriţă.

Finlanda: 12. Jesse Joronen - 17. Nikolai Alho, 2. Leo Vaisanen, 4. Robert Ivanov, 3. Daniel O'Shaughnessy, 18. Jere Uronen - 8. Robin Lod, 6. Glen Kamara, 11. Ramusl Schueller (căpitan) - 10. Teemu Pukki, 20. Joel Pohjanpalo. Selecţioner: Markku Kanerva.

Rezerve: 1. Lukas Hradecky, 23. Carlhohan Eriksson - 5. Miro Tenho, 7. Robert Taylor, 9. Benjamin Kaellman, 13. Lingman, 14. Onni Valakari, 15. Sauli Vaisanen, 16. Urho Nissila, 19. Richard Jensen, 21. Mikael Soisalo, 22. Ilmari Niskanen.

Arbitru: Harald Lechner;

Arbitri asistenţi: Maximilian Kolbitsch, Andreas Staudinger; al patrulea oficial: Josef Spurny (toţi din Austria)

Arbitru video: Christian Dingert; arbitru asistent video: Riem Hussein (ambii din Germania)

După două etape, România ocupa ultimul loc în clasamentul Grupei 3 din Divizia B a Ligii Naţiunilor, neavând niciun punct (scor 0-2 cu Muntenegru şi 0-1 cu Bosnia). Primele două poziţii sunt ocupate de Bosnia şi Finlanda, cu câte patru puncte, în timp ce pe trei este Muntenegru, cu trei puncte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
356

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
629

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
180

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...