Meciul s-a terminat. Dar războiul declarațiilor dintre Botoșani și Dinamo continuă!

Meciul s-a terminat. Dar războiul declarațiilor dintre Botoșani și Dinamo continuă!

Egalul de pe Național Arena dintre Dinamo și Botoșani a reprezentat un nou episod din ceva ce pare a fi cea mai noua rivalitate din fotbalul românesc.

Daca anul trecut, Dinamo era eliminată din cursa pentru Play-Off chiar de către Botoșani, anul acesta, Botoșăneni s-au simțit clar dezavantajați de arbitrajul mizerabil din partida de sâmbătă.

Membri echipei de pe "Municipal" nu au trecut peste masacrul din București, iar la conferința de presă premergătoare partidei cu Chindia Târgoviște, Marius Croitoru s-a legat iar de atitudinea arbitrului, dar și a dinamoviștilor.

"Desfășurarea meciului ar fi trebuit să fie cu totul alta chiar dacă cei de la Dinamo spun că trebuiau să aibă 2-0. Din punctul meu de vedere, nu trebuiau să aibă nici 1-0. Cel care a centrat, trebuia să fie afară. Cei de la Dinamo ar trebui să-și vadă mai mult de treaba lor. Mă refer la toți cei de acolo care au acuzat FC Botoșani că nu are doctor, nu știu mai ce… Au încercat să ducă discuția în altă parte. Trebuia să avem trei 11 metri, plus un eliminat de la Dinamo. Asta e realitatea. Tot ce s-a întâmplat a fost doar împotriva noastră, greșelile au fost doar într-o direcție. Este prea vizibil. Un penalty care e un metru în careu, să-l scoți un metru afară. Mi se pare deranjant. Vin băieții și spun: noi ce să mai facem? La Roman două penalty-uri clare, la Chindriș fault. Dacă nici ăla nu e penalty… Cel care a centrat la golul lui Dinamo trebuia eliminat din minutul 1. Asta este realitatea” a spus tehnicianul Botoșaniului.

Pentru a amortiza scandalul, dinamoviștii au încercat să mute atenția pe accidentul din prelungiri. Atunci, Pap și Moussa s-au tamponat, atacantul spărgându-și capul. Lipsa personalului medical din tabăra botoșăneană a fost atacată de trupa din "Stefan cel Mare". Medicul dinamovist, cel care le-a oferit un prim ajutor celor doi, a reacționat dur pe o rețea de socializare, imediat după meci.

"Suntem in Liga 1 sau la judeţ? Hai să nu ne mai lamentăm şi să înţelegem rolul medicilor la o echipă! România anului 2020... Ce te faci când eşti echipă de Liga 1 şi nu ai medic? Soluţia: «Apelez un prieten»! Este impardonabil ca unor astfel de cluburi sau entitaţi mari sportive să li se permită participarea în competiţii majore oficiale fără medic! Putem asista oricând la tragedii mult mai mari. Astă seară (n.r. sâmbătă seară) a fost cu noroc, dar ce ne facem când norocul ne va părăsi? Buni şi ăştia din staff-ul medical de la Dinamo de ceva, nu-i aşa domnule «milionar» Valeriu Iftime? Circulă o legendă, cică dacă nu ai bani de medic la echipă, poţi spune măcar un mulţumesc”, a fost mesajul postat de Motoacă Adrian (n.r. medicul dinamovist)

Eduard Pap, pion important în incidentul din ultimul minut l-a inoriza pe acesta pentru că nu l-a ajutat și pe Moussa, cel ce avea probleme mai grave.

"Doctorul lui Dinamo nici nu era la Moussa, era la mine şi s-a declarat că noroc cu el, că i-a dat primul ajutor lui Moussa. Probabil că nu mai ţine minte ce a făcut atunci, de la emoţii"

Nu e prima dată când apar tensiuni între Botoșani și Dinamo.

Rivalitatea a început să se nască încă din al doilea sezon în prima ligă, atunci când Botoșani o învingea pe Dinamo cu 3-2, partida în care a fost inaugurată nocturna. Acea partida este considerată fantastică de cei mai fanatici botoșăneni. A urmat o alta partidă de pe municipal, în urma cu 3 sezoane, atunci când FC Botoșani a obținut un punct după un penalty acordat eronat de centralul acelei partide. Dinamoviștii i-au acuzat de multe ori pe botoșăneni de non-fight împotriva Stelei, în paralel cu partidele cu câinii, acolo unde pare că își dau și sufletul. Acest criteriu a fost amplificat și de multiplele transferuri pe ruta Iftime-Becali.

Nu în ultimul rând, amintim partida din Iarnă, Dinamo - Botoșani 1-2, în urma căreia dinamoviștii au rămas fără șanse matematice de a ajunge in Play-Off. Ultimul incident a avut legătură cu plecarea lui Fabbrini. Iftime nu a vrut să îl lase pe acesta în Stefan cel Mare, și a reușit în final să îl trimită pe acesta în Bulgaria. In final, după doar două luni petrecute la CASK Sofia, Fabbrini a ajuns la echipa deținută de Ionuț Negoiță. Astfel că, Botoșani - Dinamo pare a fi cea mai noua rivalitate din fotbalul românesc.(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...

Trei incendii de vegetație uscată în mai multe localități din Botoșani, semnalul pompierilor! (foto)

astăzi, 08:25
27

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani....

Calendar Ortodox: Astăzi sărbătorim Sfânta şi Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii)!

astăzi, 08:07
32

Sfântul Ierarh Atanasie s-a născut la sfârşitul secolului al 16-lea în insula Creta. După moartea tatălui său s-a călugărit la metocul sinaitic din Iraclion, primind numele At...