Marius Croitoru, presiuni înaintea duelului cu FCSB: „Nu m-ar mira să se întâmple și acum"

Marius Croitoru, presiuni înaintea duelului cu FCSB: „Nu m-ar mira să se întâmple și acum"

FC Botoșani o întâlnește duminică, de la ora 20:30, pe "Municipal", pe FCSB, formație aflată pe primul loc în clasament. Miza este una uriașă. FCSB are nevoie de o victorie pentru a fi sigură în continuare de primul loc, în timp ce FC Botoșani ar fi cu un pas în Play-Off cu o victorie, mai ales că urmează un program extrem de greu pentru echipa locală. Meciul a fost prefațat de Marius Croitoru. 

„La mine e o constantă să am probleme de arbitraj. Ce să mai spun, că am trei meciuri la rând în care arbitrii nu au văzut penalty-uri clare. Pentru mine e o obişnuinţă, nu m-ar mira să se întâmple şi acum la fel. Nu că joc cu FCSB, problema e că se greşeşte cu orice echipă joc.

Deci nu se întâmplă numai cu echipele mari, singura constantă sunt greşelile împotriva echipei FC Botoşani. Şi greşeli mari, grave, care pot decide un meci, o calificare în play-off. Problemele de arbitraj sunt mari anul acesta. Anul trecut cu Dinamo am fost cei mai dezavantajaţi de arbitraje, iar anul acesta suntem de departe cei mai dezavantajaţi.

N-am ştiut că FC Botoşani nu a câştigat niciodată pe teren propriu cu FCSB. Dar cum nu câştigasem niciodată în deplasare cu FCSB şi am făcut-o anul trecut… îmi doresc din tot sufletul să câştigăm acum şi să închidem cercul ăsta în ceea ce priveşte meciurile cu FCSB.

Adică să câştigăm şi în deplasare, şi acasă. Bineînţeles că va fi greu, FCSB este o echipă puternică, cu jucători de valoare, cu un antrenor bun. Cei de la FCSB sunt în scădere de turaţie de când a plecat Man. Sau este o pură coincidenţă plecarea lui cu forma mai slabă.

Spun formă puţin mai slabă, pentru că a pierdut două meciuri de campionat, ceea ce la FCSB e mai greu de acceptat. Acest meci poate fi decisiv pentru play-off, dar mai sunt meciuri. Cu cât reuşim mai repede (n.r. – să asigure calificarea în play-off), cu atât mai bine. Ca să ne eliberăm toţi de această presiune, după care o să luăm fiecare meci şi vedem unde vom fi”, a declarat Marius Croitoru, într-o conferință de presă.

Hervin Ongenda ar putea face diferența duminică. Mijlocașul francez a arătat în sfârșit de ce provine din școala PSG, iar Marius a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui.

„Când este în formă şi vrea să joace, te face să rămâi blocat! Sunt foarte mulţumit de el. E greu să-i facă faţă cineva atunci când evoluează bine. Geniile sunt capricioase, da. El e un geniu, din punctul meu de vedere. E printre cei mai buni jucători pe care i-am văzut în cariera mea. Are momente când e incredibil, şi la antrenamente, şi la meciuri. Am avut o ofertă în jur de un milion de euro pentru el, recent, dar n-a vrut să plece”, a declarat Marius Croitoru, pentru GSP.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
529

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
75

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
95

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...