Astăzi: FC Botoşani - FCSB, ora 20.30. Pentru Play-Off!

Astăzi: FC Botoşani - FCSB, ora 20.30. Pentru Play-Off!

FC Botoșani întâlnește astăzi liderul FCSB, într-un duel extrem de interesant. Meciul se anunță mai echilibrat ca niciodată, iar miza este una mare.

FCSB are nevoie de o victorie pentru a păstra primul loc și pentru a se distanța de Craiova, formație ce a pierdut ieri cu Chindia, în timp ce o victorie a formației noastre ne-ar asigura, într-o proporție destul de mare, calificarea în Play-off, pentru al doilea an consecutiv.

27 ianuarie 2021, Academica - FC Botoşani 2-1 a fost singura înfrângere suferită de moldoveni în ultimele opt runde din Liga 1, interval în care au mai înregistrat șase succese şi o remiză.

19 dintre cele 35 de goluri înscrise de FC Botoşani în ediţia curentă au fost reuşite în prima repriză.

Șase victorii, două rezultate de egalitate şi patru partide pierdute este palmaresul înregistrat de roş-albaştri în sezonul actual din postura de vizitatori.

27 dintre cele 49 de goluri înscrise de bucureşteni au fost izbutite în repriza secundă, interval în care botoşănenii au încasat 21 de goluri.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 17 ori în principala competiţie internă, de 12 ori s-au impus bucureştenii, de patru ori au terminat la egalitate, iar o partidă s-a încheiat cu victoria moldovenilor.

Palmares cu FC Botoşani gazdă: 8 jocuri - o remiză - 7 succese FCSB.

Prima confruntare a avut loc pe 22 septembrie 2013, FC Botoşani - FCSB 1-2, marcatori Dinu, respectiv Szukala şi Piovaccari.

Cea mai mare diferenţă de scor s-a înregistrat în returul stagiunii 2013/2014, pe 31 martie, FCSB - FC Botoşani 4-0.

Cele mai multe goluri s-au marcat pe 8 noiembrie 2015, FCSB - FC Botoşani 5-3.

Singura remiză albă s-a consemnat pe 27 noiembrie 2016, pe „Arena Naţională".

Unicul succes din contul moldovenilor: 29 iulie 2019, FCSB - FC Botoşani 0-2.

Cea mai recentă întâlnire directă: 7 noiembrie 2020, FCSB - FC Botoşani 4-1, goluri înscrise de D. Man - dublă, Fl. Tănase - dublă, respectiv E. Florescu.

Mediile de vârstă

FC Botoşani - 26 ani şi o lună;

FCSB - 24 ani şi 4 luni.

18 dintre cei 33 de jucători utilizaţi de Marius Croitoru în ediţia curentă sunt străini (FCSB - trei străini, cei mai puţini).

20 dntre cei 36 de fotbalişti cu minute pentru FCSB în sezonul actual sunt jucători autohtoni născuţi după 1 ianuarie 1998, locul 1 şi la acest capitol.

Partida va fi transmisă în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
33

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
90

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
48

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...