LPF va schimba formatul Cupei Ligii. Două serii cu câte şapte echipe, semifinale şi finală
SPORT

Liga Profesionista de Fotbal a anunţat că va schimba formatul Cupei Ligii, dintr-unul eliminatoriu, ca în prezent, într-o competiţie pe două grupe formate din câte şapte echipe fiecare, la care să participe majoritar jucători sub 23 de ani. 

LPF va schimba formatul Cupei Ligii. Două serii cu câte şapte echipe, semifinale şi finală

Primele două clasate în fiecare grupă ar urma să dispute semifinalele tur-retur. LPF a făcut acest anunţ, după ce preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a cerut renunţarea la Cupa Ligii, pe care o consideră fără nicio "consecinţă" sportivă şi financiară şi care încarcă astfel nejustificat programului competiţional.

"(...) pentru că suntem convinşi de utilitatea Cupei Ligii Adeplast, am alcătuit un nou sistem competiţional pentru aceasta, o întrecere cu două serii a câte şapte echipe, Est şi Vest. Nu vom încărca absolut deloc calendarul competiţional, pentru că avem în intenţie să programăm cele 12 etape ale fiecărei grupe în ziua imediat următoare sfârşitului de etapă în Liga 1. În loturile pentru Cupa Ligii Adeplast vor fi cuprinşi doar trei fotbalişti peste 23 de ani, cluburile de pe prima scenă putând astfel să-şi completeze lista de 25 cu fotbalişti tineri, eligibili pentru Liga 1 deopotrivă. Am prevăzut apoi semifinale în dublă manşă şi, bineînţeles, o finală care să încununeze eforturile participantelor. Aşa, fiecare echipă va juca minim 12 jocuri, iar finalistele 15. Ce pregătire mai importantă pentru fotbaliştii U 23 poate fi? Sau domnul preşedinte Burleanu a uitat de această prioritate a fotbalului românesc? Aceasta este propunerea noastră pentru cluburile din Liga 1 şi pentru deţinătorul de drepturi media. Le dăm ocazia celor tineri să joace mai mult, fără a afecta programul competiţional, aşa cum din păcate domnul Anghel Iordănescu nu a înţeles să facă sezonul trecut, iar rezultatele echipei naţionale s-au văzut şi se văd", se arată într-un comunicat semnat de preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, citat de Digisport.ro.

El consideră că FRF este invidioasă pe premiile mai mari pe pe care le oferă LPF Cupei Ligii decât forul de la Casa Fotbalului Cupei României.

"Am aflat cu mare surprindere că preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, domnul Răzvan Burleanu, a declarat mai multor reprezentanţi mass media că lucrurile nu stau foarte bine în ceea ce priveşte organizarea de către LPF a Cupei Ligii Adeplast. Ţinem să-i precizăm domnului preşedinte Burleanu nu doar că se înşală, dar şi că şi-a făcut deja un obicei din a induce în eroare opinia publică şi, din păcate, o mare parte a lumii fotbalului românesc. Astfel, îi reamintim domnului preşedinte Burleanu că, în opinia noastră, Cupa Ligii Adeplast e o competiţie cu premii mai mari decât cele oferite de Cupa României competitoarelor. Mai mult decât atât, banii destinaţi echipelor participante în Cupa Ligii Adeplast sunt în legătură directă cu sumele oferite de către deţinătorul drepturilor media pentru Campionatul Naţional Liga 1", a spus şeful ligii.

Gino Iorgulescu a mai afirmat că FRF s-a opus propunerii de a acorda un loc în Europa League echipei câştigătoare a Cupei Ligii.

"Spune domnul preşedinte Burleanu că nu vede nicio finalitate pentru câştigătoarea Cupei Ligii Adeplast. Îi reamintim că noi am propus ca deţinătoarea Cupei Ligii Adeplast să participe în Europa League şi Comitetul Executiv, condus de dumnealui, s-a opus! Tot aşa cum s-a opus şi ideii ca Supercupa României să se dispute între câştigătoarea Cupei României şi câştigătoarea Cupei Ligii Adeplast! Probabil că pe holurile Federaţiei Române de Fotbal încă se discută despre faptul că premiile din Cupa Ligii Adeplast sunt mai mari ca cele din Cupa României şi tocmai pentru acest motiv competiţia organizată de LPF trebuie desfiinţată. Cât despre programul încărcat, pe care îl invocă domnul preşedinte Burleanu, să ne uităm un pic în campionatele importante ale Europei, unde se joacă din trei în trei zile şi unde fotbaliştii români sunt din ce în ce mai prezenţi. Domnule preşedinte Răzvan Burleanu, veniţi alături de noi să construim şi nu să dărâmăm. Veniţi alături de noi să găsim împreună soluţii şi nu să desfiinţăm!", se arată în încheierea comunicatului citat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...