La mulți ani, Ana Maria Dragut! Handbalista din Botoșani care joacă în echipa României

Ana Maria Dragut s-a născută pe 24 februarie 1990, în Darabani. Handbalista joacă pentru echipa națională a României pe postul de intermediar dreapta.

La mulți ani, Ana Maria Dragut! Handbalista din Botoșani care joacă în echipa României

Ana Maria Dragut

Ana Maria Dragut a început să joace handbal la Școala nr. 2 din Darabani, cu profesorul Valentin Dascălu. Din clasa a VIII-a a fost înscrisă printre sportivii Liceului cu Program Sportiv din Botoșani, după ce a fost remarcată la un turneu zonal. Ca urmare a prestației bune de la LPS Botoșani, Dragut este selecționată în lotul de junioare al echipei României. Din clasa a XI-a se transferă la Clubul Sportiv „Urban” din Brașov, unde și termină liceul.

În 2008, handbalista este adusă la HCM Roman de antrenoarea de atunci a echipei, Alexandrina Soare. Tot în 2008, Ana Maria a fost convocată la echipa de tineret a României, cu care a luat parte la Campionatul European din Ungaria, din 2009.

În 2009, Dragut s-a transferat la HC Dunărea Brăila, unde a jucat până în 2014, cu excepția anului competițional 2012–2013, când clubul brăilean a împrumutat-o la CSU Neptun Constanța. Între 2014 și 2016 ea a jucat la CSM Unirea Slobozia, iar din vara anului 2016 a fost legitimată la HC Zalău.

După două sezoane petrecute la echipa zălăuană, s-a transferat la echipa maghiară Kisvárdai KC. În vara lui 2019, Dragut s-a întors în Liga Națională, semnând cu SCM Râmnicu Vâlcea.

După zece etape din sezonul 2019-20, în noiembrie 2019, s-a transferat la SCM Craiova. În vara lui 2021, ea a semnat cu SCM Gloria Buzău.

Ana Maria Dragut s-a căsătorit pe 30 iunie 2018 cu Emil Savu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
750

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
70

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
295

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...