Iulian Rotariu, la un pas de o uriașă performanță în ultramaratonul din Australia!

Iulian Rotariu, la un pas de o uriașă performanță în ultramaratonul din Australia!

Iulian Rotariu face o cursă incredibilă în ultramaratonul de 520 de kilometri din Australia! După opt etape (din nouă!), este clar că lupta se duce între cei doi români din competiție, Iulian Rotariu și Andrei Gligor. Urmează cea mai dificilă etapă a competiției, care va decide și rezultatul final al Ultramaratonului The Track 2019.

38 de concurenți la start, nouă etape foarte dificile și speranța că prima poziție va fi ocupată de un român. Și că acela ar putea fi un botoșănean.

Pompierul botoșănean conduce detașat în clasamentul general. Din cele 8 etape încheiate, Iulian Rotariu a câștigat patru runde, de două ori a fost pe locul doi, o dată pe locul trei, iar în etapa a opta primii trei concurenți – Adrian Gligor, Iulian Rotariu și Guy Goossens - au exact același timp la sosire: 4 ore, 25 minute, 35 secunde.

Andrei Gligor a câștigat două etape, plus etapa a opta, același timp cu Iulian Rotariu. Belgianul Guy Goossens a câștigat două etape, de două ori a fost pe locul doi, o dată pe locul trei, iar în etapa a opta a avut un timp egal cu cel al românilor. 

Pe 23 și 24 mai se desfășoară ultima etapă a competiției, a noua, care va avea o lungime de 127,5 km, pe cel mai dificil traseu.

Iulian Rotariu are de alergat 522 de kilometri, în nouă etape. Fiecare concurent trebuie să poarte propriul rucsac care să conțină mâncarea, echipamentul obligatoriu și echipamentul său personal. Cursa, organizată de Canal Aventure, are loc în Australia, în Golful din Teritoriul de Nord, în cel mai arzător deșert din zonă. Cu fiecare etapă, distanța pe care trebuie să o parcurgă crește, la fel și altitudinea. Dacă în prima zi are de alergat un maraton (30 km) la 700 de metri altitudine, în ultima etapă, distanța pe care trebuie să o parcurgă la 1.700 metri altitudine.









După ce, pe 1 decembrie 2018, a uimit câștigând Locul II la cea mai grea competiție la care a participat, ultramaratonul The Last Desert Antarctica, plutonierul major Iulian Rotariu a pornit într-o nouă provocare: ultramaratonul The Track Australia. Și, ca de fiecare dată în marile competiții, Iulian Rotariu nu uită că scopul său principal este acela de a face cunoscută cauza copiilor cu autism din Botoșani.

ÎNVINGEM LIMITELE este o campanie care își propune să ne apropie, să ne ajute să înțelegem copiii cu autism și să le fim alături în lupta lor zilnica pentru recuperare și integrarea în viața comunității! Lucruri banale, cum ar fi obiectele din jur, prezența altor persoane, drumul către casă le sunt necunoscute copiilor cu autism și le provoacă uneori spaimă. Ei fac eforturi greu de imaginat pentru a repeta la nesfârșit noțiuni simple, pentru a le învăța, pentru a-și elimina spaimele și pentru a doborâ barierele ce îi țin departe de lumea exterioara si implicit de cei din jur.   

"Voi alerga 520 km în Australia. Voi duce în spate minimum necesar pentru a supraviețui și a face față efortului timp de zece zile, cât durează competiția, și voi primi doar apă din partea organizatorilor. Gândurile și rugăciunile mele vor fi pentru copiii cu autism din Botoșani și astfel oboseala, durerea acumulată, lupta cu singurătatea în sălbăticie vor fi mai ușor de învins. Fiți alături de mine pentru a-i susține pe copiii cu autism în lupta lor pentru a se bucura de viață", este mesajul transmis de maratonistul Iulian Rotariu înainte de marea competiție.

PENTRU DONAȚII în sprijinul copiilor cu autism din Botoșani INTRĂ AICI

Rezultatele obținute la toate competițiile organizate de 4Deserts (Gobi March” China, în iunie 2016 – locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general; Atacama Crossing” - Chile, în octombrie 2016 - locul I la categoria lui de vârstă, locul VI la general , ”Sahara Race”, în mai 2017 - locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general și „Roving Race Patagonia, în noiembrie 2017 - locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general), dar mai ales cel din Antarctica, îi oferă posibilitatea să își depășească din nou limitele la ultramaratonul The Track Australia, o competiție destinată celor mai puternici sportivi, care se va desfășura în perioada 15 – 24 mai 2019. 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
504

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
69

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
89

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...