Începe Wimbledon 2023: Prezentarea turneului de Grand Slam

Începe Wimbledon 2023: Prezentarea turneului de Grand Slam

Între 3 și 16 iulie se va disputa al treilea turneu de Grand Slam din acest an, Wimbledon. Pe iarba britanică, jucătorii prezenți vor lupta pentru premiile în valoare de 44.7 milioane de lire sterline puse în joc de organizatori.
Turneul de Grand Slam începe cu Novak Djokovic și Elena Rybakina din postura de campioni. La ediția de anul trecut, Djokovic l-a învins în ultimul act pe Nick Kyrgios la capătul unui meci spectaculos, în patru seturi. La feminin, Elena Rybakina a trecut de Ons Jabeur în trei seturi.

Patru jucătoare din România sunt prezente la Wimbledon 2023

România va fi reprezentată pe tabloul principal de la Wimbledon de patru jucătoare. Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian sunt sportivele în care România își spune speranțele. Jucătoarea cel mai bine cotată este Irina Begu, care va fi și cap de serie numărul 29, ceea ce înseamnă că va evita o favorită la începutul competiției.

Irina Begu a ajuns cel mai departe în turul 3 la Wimbledon, la ultimele două participări. Sorana Cîrstea are trei prezențe în turul trei (ultima în 2021), Ana Bogdan a ajuns cel mai departe în turul 2 (în 2018), în timp ce Jaqueline Cristian debutează pe tabloul principal. Simona Halep, campioana din 2019, va absenta.

Premiile oferite la Wimbledon 2023

Conform unui anunț făcut de organizatori, premiile de la ediția din acest an sunt în valoare de 44.7 milioane de lire sterline, în creștere cu 11.2% față de ediția de anul trecut. Simpla prezență pe tabloul principal aduce un cec în valoare de 55 de mii de lire sterline, în timp ce câștigătorii de la simplu vor încasa 2.350.000 de lire sterline.

Premiile oferite pentru fiecare fază a competiției:

• Turul 1 - 55.000 lire sterline
• Turul 2 - 85.000 lire sterline

• Turul 3 - 131.000 lire sterline
• Optimi - 207.000 lire sterline

• Sferturi de finală - 340.000 lire sterline
• Semifinale - 600.000 lire sterline

• Finaliști - 1.175.000 lire sterline
• Câștigător - 2.350.000 lire sterline

Care sunt favoriții la câștigarea Wimbledon 2023?

Specialiștii și fanii tenisului se întrec în previziuni înaintea unui turneu de o asemenea amploare, iar cotele pentru câștigarea Wimbledon 2023 sunt deja disponibile la pariuri online. Alegerea bookmakerilor privind favoritul de la masculin este clară: Novak Djokovic, un jucător care a câștigat deja de șapte ori turneul de la Wimbledon, inclusiv la ultimele două ediții. În plus, forma lui Djokovic este grozavă, după ce a devenit campion în 2023 atât la Australian Open cât și la Roland Garros.

Cotele la câștigarea Wimbledon 2023 la masculin:

• Novak Djokovic - cota 1.65
• Carlos Alcaraz - cota 4.00

• Daniil Medvedev - cota 18.00
• Alexander Zverev - cota 25.00
• Jannik Sinner - cota 25.00

În schimb, la feminin se anunță o luptă ceva mai strânsă, în condițiile în care jucătoarea care domină acest sport de un an și jumătate, poloneza Iga Swiatek, nu a avut rezultate sonore până acum pe iarbă. Ea a ajuns cel mai departe în optimi, în urmă cu doi ani, în timp ce la ediția precedentă a fost eliminată în turul 3. Rămâne astfel de văzut dacă Swiatek va putea să își ajusteze jocul și pentru iarbă, însă bookmakerii o văd ușor favorită pe campioana de anul trecut, Elena Rybakina, la luptă strânsă totuși cu Iga Swiatek și Aryna Sabalenka, ultima având și ea un joc foarte bun pe iarbă.

Cotele pentru câștigarea Wimbledon 2023 la feminin:

• Elena Rybakina - cota 4.25
• Iga Swiatek - cota 4.50

• Aryna Sabalenka - cota 5.00
• Petra Kvitova - cota 12.00
• Ons Jabeur - cota 15.00

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fost antrenor la Foresta: ”Acum Botoșaniul are 25 de ani peste Suceava în multe domenii!”

astăzi, 08:45
122

Profesorul Marin Barbu regretă că fotbalul sucevean a ajuns foarte jos. Foresta Suceava s-a desființat, iar cele mai bune echipe din județ sînt Șomuz Fălticeni, care joacă în play-o...

Florin Piersic, dus de urgență cu elicopterul SMURD la București! Care este starea de sănătate a marelui actor

astăzi, 07:34
244

Actorul se afla internat la Institutul Inimii „Dr. Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca.Managerul spitalului din Cluj-Napoca a declarat, pentru Cluj24, că transferul actorului a fost u...

Copii opăriți cu ciorbă în a doua zi de Paști, unul dintre ei transferat la Iași cu arsuri pe corp!

astăzi, 07:15
337

Momente cumplite pentru o familie din Botoşani, în a doua zi de Paşti. Doi fraţi, de 2 şi 3 ani, s-au opărit cu ciorbă clocotită. Unul dintre copii a fost trimis de urgenţă la Iaşi....