Ieri a fost ziua în care România a spus ADIO EURO! Islanda - România 2-1!

Ieri a fost ziua în care România a spus ADIO EURO! Islanda - România 2-1!

Naționala României a evoluat joi seara, la Reykjavík, împotriva Islandei, într-un meci extrem de important. Învingătoarea partidei ar fi întâlnit Ungaria, în finala turneului de calificare la Campionatul European din 2021. Pentru România a fost ziua în care a spus Adio, EURO!

Meciul a fost marcat de titularizare lui Mario Camora, portughezul care a dobândit cetățenia română devenind primul jucător din istoria modernă a naționalei României care este naționalizat.

În prima repriză, România a fost dominată de naționala nordică. Scorul pauzei a fost 2-0, după ce Islanda a reușit să înscrie în minutele 16 și 35 prin Sigurdsson. Între cele două goluri, Islanda a mai avut un gol anulat pe motiv de offside.

În partea a doua, Islandezii au cedat fizic, iar România a controlat jocul. În minutul 62, ex-botoșăneanul Burcă obținea o lovitură de la 11 metri, transformată de Alexandru Maxim. 20 de minute mai târziu, naționala noastră putea primi o alta lovitură de la 11 metri, după un henț în careu, însă centralul ce a arbitrat, printre altele, finala de UEFA Champions League din 2019 și duelul dintre Bayern și Barcelona de anul acesta, a decis să nu ofere a doua lovitură de la 11 metri pentru România.

Chiar dacă au cedat fizic, Islandezii nu au pierdut jocul și au controlat perfect defensiva. România a fost blocată în linia de 20 de metri și nu a reușit să înscrie și golul său, astfel că România ratează prezența la Campionatul European din 2021.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
127

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
93

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
86

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...