Halep, în finală la Madrid după o nouă evoluţie impresionantă
SPORT

Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în carieră în finala turneului WTA de la Madrid, de categorie Premier Mandatory.

Halep, în finală la Madrid după o nouă evoluţie impresionantă

Românca a oferit o nouă demonstraţie de forţă, după cea din sfertul de finală contra lui Coco Vandeweghe (SUA), şi în semifinala cu letona Anastasija Sevastova.

După un 6-2 categoric în primul set, cu patru game-uri câştigate consecutiv de la 2-2, Halep a început ezitant setul secund. Sevastova a condus cu 3-0, însă românca a revenit incredibil după sfaturile primite de la Darren Cahill şi a câştigat următoarele şase game-uri. Simona Halep s-a mai aflat în finală în 2014, când a pierdut contra Mariei Sharapova, şi anul trecut, când a învins-o în ultimul act pe Dominika Cibulkova.

După victoria de astăzi, Halep a preluat conducerea în duelurile directe cu Sevastova. Are 4-3 împotriva letonei. Românca s-a impus în ultimele două confruntări cu letona înaintea celei de la Madrid. Anul trecut, în finala turneului de la Bucureşti, Simona o învingea cu 6-0, 6-0, iar recent, la Stuttgart, Halep s-a impus cu 6-3, 6-1, în sferturi.

Halep va juca în finala de la Madrid cu învingătoarea meciului dintre rusoaica Svetlana Kuznetsova, numărul 9 mondial, şi Kristina Mladenovic (Franţa, 17 WTA). Finala de la Madrid, în care Simona Halep va încerca să-şi apere trofeul, va fi în direct la Digi Sport sâmbătă, de la ora 20.00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

astăzi, 20:15
46

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

astăzi, 19:33
71

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

astăzi, 19:14
73

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...