Fostul internațional Ovidiu Stîngă, prezent la Vorona la campusul de pregătire tehnică pentru copii şi juniori! FOTO
SPORT

Judetul Botosani a fost gazda primului campus de tehnica individuala in fotbal din zona Moldovei. Astfel, in perioada 7-9 augist, a avut loc in comuna Vorona ELITE FOOTBALL CAMP. 

Pe langa sportivi legitimati la cluburi din Eindhoven, Bucuresti, Cluj, Tg.Mures, Iasi, Suceava si Botosani, au participat in calitate de antrenori: fostul international al Romaniei, Ovidiu Stinga, dar si Mihai Cojocaru, cel care a inceput treaba la Academia Hagi, olandezul Joep Haan, precum si Dan Ungur. 

Fostul internațional Ovidiu Stîngă, prezent la Vorona la campusul de pregătire tehnică pentru copii şi juniori! FOTO

Ovidiu Stinga, triplu campion al Olandei cu PSV, dar si Mihai Cojocaru sunt antrenori in cadrul clubului olandez PSV Eindhoven, iar Joep Haan este un fost atacant olandez, cu peste 1200 de goluri marcate in intreaga cariera, prieten si colaborator cu Wiel Coerver,  supranumit ”Albert Einstein al fotbalului”, cel care a invitat metode de tehnica individuala, numite metodele Coerver.

Prin analiza casetelor video cu jocul marilor fotbaliști, de la Sir Stanley Matthews, la Cryuff, de la Zidane la Maradona și de la Rivellino la Hagi, fostul antrenor olandez  a inventat o strategie de antrenament bazată pe controlul balonului. Pe scurt, spunea Coerver, tehnica e o chestiune care se învață, nu doar o chestiune de talent nativ. Boudewijn Zenden a fost primul fotbalist care a jucat la un Campionat Mondial, cel din 1998, provenind din școala de fotbal ”Coerver”. Și Robin van Persie are aceeași școală la origine.

Metodologia lui Coerver, conservată prin manuale, materiale video și DVD-uri, a răspândit peste 4.000 de exerciții în întreaga lume. Mari antrenori, precum Vicente del Bosque, Johan Cruyff, Sir Alex Ferguson, Gerard Houllier ori Carlos Alberto Pareira au folosit metodele lui Coerver. Cristiano Ronaldo, Ruud Van Nistelrooy, Rooney au deprins tehnica după metodele lui Coerver.

Cam asta au incercat sa faca antrenorii din cadrul campusului la Vorona.

"Gandurile noastre de recunostinta se intreapta mai ales catre copiii participanti, in ai caror ochisori jucau lacrimi in timpul cuvantului de ramas bun tinut de Mihai Cojocaru, si parintii lor care au facut un efort considerabil ca ei sa ajunga, chiar si pentru trei zile, sub influenta sanatoasa a acestor antrenori de inalta tinuta profesionala. Multumim deasemenea antrenorilor MIHAI COJOCARU, OVIDIU STINGA, JOEP HAAN si DAN UNGUR care au strabatut impreuna multe mii de kilometri pentru a fi prezenti in aceste zile la Vorona si pentru a oferi pregatire de cel mai inalt nivel copiilor nostri. Multumim totodata si domnilor CORNEL SFAITER si DAN URSU, oameni de afaceri, mari iubitori de fotbal care ne-au ajutat in mod substantial in organizarea acestui eveniment.", a declarat preotul Gabriel Sacrieriu, cel care a orgnizat acest campus in judetul Botosani.










 

 

Spune-ne opinia ta