Finanțatorul FC Botoșani, înaintea startului noului sezon: „Specialiștii ne plasează la retrogradare. Am demontat an de an aceste ziceri”

Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, a lansat un mesaj pe pagina personală de Facebook în care a vorbit despre șansele echipei sale în noul sezon. Acesta spune că echipa lui este văzută drept o echipă ce luptă la retrogradare, dar a demonstrat în fiecare an că poate face față în prima divizie.

Iftime a analizat campionatul din toate punctele de vedere, spunând că echipa sa nu este "în top" nici la buget, joci la istorie și nici la stadion și infrastructură. Cu toate acestea, Iftime crede în Marius Croitoru și spune că FC Botoșani va face un sezon bun.

„Analizele ”specialiștilor” care iau în calcul tradiția, bugetul, stadionul vechi și județul pe care-l reprezentăm ne plasează, ca în fiecare an, printre echipele de la retrogradare. Avem un antrenor care produce spectacol și rezultate și un lot bun, cu câțiva fotbaliști de mare valoare, așa că le vom demonstra tuturor o dată în plus că se înșeală!

De când suntem în Liga I, cu excepția a 1-2 ani, prin 2019-2022, mai toți specialiștii întrebați ce echipe se luptă la titlu și care sunt la retrogradare au dat Botoșaniul la retrogradare. Așa cum bine știm, am demontat an de an aceste ziceri. Este lucrul care, sunt sigur, se va întâmpla și în acest an, când sunt destui care deja ne cântă prohodul.

Sigur că, dacă facem o analiză din punctul de vedere al unui microbist care poate nu are întotdeauna toate informațiile, la multe capitole noi, FC Botoșani, nu stăm deloc bine. Adică:

Din 16 echipe de liga 1, dacă excludem Sepsi, care are un cu totul alt gen de suport decât celelalte, doar Voluntari și Hermannstadt au un istoric comparabil cu al nostru în liga 1. Toate celelalte au o istorie extraordinară, iar asta înseamnă tradiție, spectatori, galerie numeroasă;

În afară de Iași, Dinamo și Galați, doar noi, FC Botoșani, nu avem un stadion nou, modern. Celelalte trei echipe amintite au însă o tradiție care poate compensa lipsa confortului de pe stadion atunci când discutăm de numărul celor care aleg să vină la meciuri;

Atunci când vine vorba de buget, orice analiză superficială arată că Botoșaniul reprezintă zona cu cel mai slab potențial economic dintre toate cele reprezentate în liga 1. Unde mai pui că cea mai mare parte a echipelor de primă ligă beneficiază și de suportul financiar consistent al autorităților locale. Iarăși nu e cazul Botoșaniului.

Punând cap la cap astfel de considerente, specialiștii care vorbesc despre fotbal sunt tentați să ne treacă automat în categoria echipelor condamnate să lupte pentru evitarea retrogradării.

Ei bine, eu spun că nu va fi în niciun caz așa nici în acest an, la fel cum nu a fost cazul niciodată de când am promovat în prima ligă.

Convingerea mea este că, indiferent de mărimea bugetului unei echipe, corect și sănătos este ca acesta să fie pe măsura spectacolului oferit de echipă, a atractivității jocului practicat, tradusă prin afluxul de spectatori care vin la meciuri și a unei decențe a salariilor oferite fotbaliștilor, într-un raport corect cu performanțele obținute. În opinia mea, se vorbește cu foarte mare ușurință despre salarii lunare de 7.000, 8.000, 9.000 sau 10.000 de euro pentru fotbaliștii din liga 1, ca să nu mă refer la echipele de top, unde salariile sunt și mai mari.

Sigur că voi profita de orice moment pentru a îndemna consiliul local și primarul să trateze cu mai multă atenție problema construirii unui nou stadion, care ar da un impuls extraordinar fotbalului din Botoșani. Actualul stadion, din anii `70, se mai pretează pentru un singur lucru: o demolare rapidă!

În noul sezon, la FC Botoșani construim din nou, pe modelul care a avut succes în anii 2020, o echipă spectaculoasă, care să obțină și rezultate bune. Cooptarea în echipa de antrenori a lui Marius Croitoru are tocmai această justificare și eu sunt convins că va funcționa din nou, poate chiar mai bine decât în urmă cu câteva sezoane.

Nu uitați că în 2020, la un moment dat, eram cea mai spectaculoasă echipă din liga 1, făceam cele mai bune vânzări și toată lumea se uita către noi ca la echipa care este cumva abonată la un loc în play-off. Sunt convins că revenim acolo!

Botoșaniul este o echipă echilibrată, cu câțiva fotbaliști extraordinar de buni, cu un prim 11 pe care o să-l anunțăm în această săptămână și care o să le placă tuturor microbiștilor. Tot ce se întâmplă în clubul acesta, de la management și marketing și până la spectacolul fotbalistic, va face un pas în plus în noul sezon.

Așa că vă invit să aveți încredere în ceea ce se petrece la FC Botoșani și, desigur, să fiți alături de echipă, pe stadion, la fiecare meci disputat acasă", a spus Valeriu Iftime.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...