AUR la Mondiale: Botoșăneanca Simona Radiș, neînvinsă de patru ani!

Campioane olimpice, europene și mondiale, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar și-au trecut în palmares un nou succes categoric.

Botoșăneanca Simona Radiș și suceveanca Ancuța Bodnar au reușit să câștige aurul la Cupa Mondială III, ce se desfășoară la Lucerna, una dintre cele mai prestigioase competiții de canotaj.

Sportivele din echipajul de dublu vâsle feminin (W2x) au reușit și de această dată se se impună în fața celor cu care au concurat. Cele două sportive au impus un ritm infernal încă din start, câștigând detașat în fața Lituaniei și Chinei.

Este cea de-a șasea medalie pentru România la Lucerna, a doua de aur, după cea de la patru rame feminin.



Româncele au luat cursa pe cont propriu și au câștigat fără mari emoții. Lituaniencele Donata Karaliene și Dovile Rimkute, cele care le puseseră cu adevărat probleme la Europene, au terminat pe doi, iar chinezoaicele Shiyu Lu și Shuangmei Shen pe trei. Radiș și Bodnar și-au mai trecut în palmares trei curse castigate la Lucerna și au ajuns la o cifră impresionantă de 25 de victorii consecutive, astfel că cele două sportive nu au mai pierdut o cursă din 2019.

România a participat la Cupa Mondială III de la Lucerna (Elveția) cu 11 echipaje compuse din 37 de sportivi, care au obținut rezultate extraordinare, câștigând 6 medalii: 2 de aur, 3 de argint și 1 de bronz! Felicitări tuturor pentru rezultatele obținute!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...