FC Botoşani l-a transferat pe Victor Dican de la Universitatea Cluj

FC Botoşani l-a transferat pe Victor Dican de la Universitatea Cluj

Echipa de fotbal FC Botoşani l-a transferat, miercuri, pe internaţionalul de tineret Victor Dican de la Universitatea Cluj, au anunţat cele două cluburi pe Facebook.

Dican a semnat un contract pe trei ani şi jumătate cu echipa de Liga I.

„FC Universitatea Cluj nu avea în plan să se despartă de fotbalist, însă a acceptat să intre în negocieri cu FC Botoşani la solicitarea expresă a jucătorului Victor Dican, care şi-a exprimat dorinţa fermă de a i se oferi posibilitatea să facă pasul spre Liga 1 încă din această iarnă”, a precizat clubul de ligă secundă.

Pe lângă suma pe care o încasează în urma plecării lui Dican la FC Botoşani, clubul Universitatea păstrează procente importante dintr-un viitor transfer al mijlocaşului care poate evolua şi pe postul de fundaş central, precizează clubul ardelean.

Victor Dican a fost transferat de FC Universitatea Cluj de la Metalurgistul Cugir în vara anului 2019 şi a strâns 57 de meciuri şi 10 goluri în alb şi negru. Dican, născut la Râmnicu Vâlcea, are 21 de ani şi a adunat patru selecţii la naţionala Under-21, toate în partide amicale disputate anul trecut. În acest sezon, Victor Dican a strâns 17 meciuri în tricoul Universităţii, pentru care a înscris de două ori.

„Îi mulţumim lui Victor Dican pentru tot ceea ce a făcut la 'U' şi îi urăm succes în carieră. Transferul lui înseamnă o oportunitate pentru alţi fotbalişti tineri de a se afirma la FC Universitatea Cluj. Din Academie vin fundaşi talentaţi, care, în viitorul nu foarte îndepărtat, vor îmbrăca tricoul echipei mari”, a declarat managerul sportiv al clubului clujean, Gabriel Giurgiu, citat de Agerpres.

Totodată, Universitatea l-a adus de la FC Botoşani pe mijlocaşul francez Martin Remacle (24 ani).

Martin Remacle a făcut primii paşi în fotbal la Standard Liege. La 19 ani a debutat la nivel de seniori la cel mai înalt nivel, într-un meci de campionat al celor de la Standard Liege cu KV Kortrijk. În 2017 a făcut pasul spre Italia, semnând cu Torino FC, unde a evoluat pentru formaţia Primavera. Un an mai târziu a ajuns în Cipru la Ayia Napa, bifând 26 de meciuri şi două goluri pentru echipa care evolua în a doua ligă cipriotă.

A revenit în Belgia la URSL Vise, după care a fost transferat de Pandurii Târgu Jiu. A fost cel mai bun jucător al gorjenilor în prima parte a sezonului 2020-2021, marcând de patru ori în cele 13 partide în care a fost utilizat. Evoluţiile bune i-au adus o mutare în Liga 1 la FC Voluntari. Pentru ilfoveni a jucat în şapte partide pe finalul stagiunii precedente. La începutul acestui campionat, Martin Remacle a ajuns la FC Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
586

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
124

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
79

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...