Farul revine în Liga 2 fără Bosînceanu

Farul revine în Liga 2 fără Bosînceanu

   Liga2.RO

După 8 sezoane petrecute în prima ligă, Farul Constanţa se va alinia la startul seriei I din Liga 2, ca principală favorită. În acest moment, însă, la malul mării apele sunt destul de tulburi. Principalul finanţator al marinarilor, Gheorghe Bosînceanu, a anunţat că se retrage definitiv şi nu va mai contribui cu niciun leu la bugetul echipei.

În aceste condiţii, acţionarii minoritari trebuie să ajungă în cel mai scurt timp la un acord cu Maritima SA, societate controlată de Bosînceanu, ce deţine majoritatea voturilor din Adunarea Generală a Acţionarilor. Vineri,  la sediul clubului a avut loc o nouă sedinţă a AGA, pe a cărei ordine de zi la primul punct s-a aflat alegerea unui nou Consiliu Director, acesta fiind respins la vot, deoarece Maritima condiţionează aprobarea oricărui nou proiect de încheierea unei înţelegeri scrise între vechiul investitor, societatea creditoare şi noii investitori.
 


Membrii minoritari din AGA l-au însărcinat pe Dumitru Manole, preşedintele Consiliului Director, să poarte negocieri cu Maritima, iar în maxim 10 zile să se ajungă la un acord cu privire la preluarea clubului.



Noii investitori, în număr de trei, dar rămaşi până acum anonimi, condiţionează implicarea lor financiară de plecarea lui Bosînceanu, ceea ce a şi determinat hotârîrea acestuia de a se retrage definitiv de la club. Bosînceanu nu are pretenţii decât în ceea ce priveşte drepturile federative asupra jucătorilor, în condiţiile în care investiţiile făcute în infrastructură sunt însemnate, Farul Constanţa dispunând de una dintre cele mai moderne baze sportive din ţară.



Pentru anul viitor, noua conducere are în vedere două variante de buget, în funcţie de obiectivul propus. Dacă nu se va dori promovarea la finalul sezonului următor, Farul va dispune de aproape de 2 milioane de euro, în timp ce proiectul de buget pentru promovare se ridică la 3 milioane de euro. 
 


Conform lui Dumitru Manole, nu se vor produce modificări la nivelul conducerii tehnice, dar în ceea ce priveşte lotul de jucători se va renunţa la stăini, Vukomanovic, Pahor, Rastovac, Gosic, Ben Teekloh, Fatai şi Rusmir nemaintrând în planurile de viitor, doar Gerlem şi Chico fiind în continuare necesari echipei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
25

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
24

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
24

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...