Ce criza? Barca, Real si Chelsea mai arunca jumatate de miliard pe piata transferurilor!

Ce criza? Barca, Real si Chelsea mai arunca jumatate de miliard pe piata transferurilor!
Marile forte din Premier League continua lupta cu Spania si Italia pentru cei mai buni fotbalisti din lume.

Manchester United se clatina: dupa plecarea lui Cristiano Ronaldo si refuzul lui Carlos Tevez de a-si prelungi contractul cu "diavolii rosii", si noua speranta Federico Macheda e pe picior de plecare, dupa ce Jose Mourinho s-a aratat interesat de tanarul de 17 ani si incearca sa-l readuca in Italia. Mourinho vrea sa reconstruiasca echipa Interului in jurul talentatului junior, mai ales ca plecarea lui Ibrahimovic este iminenta, cu Barcelona in pole-position pentru semnatura starului interist.

Lovitura de imagine pe care o incearca Ferguson este transferul portarului lui Real Madrid, Iker Casillas. Eroare sau nu, numele goalkeeperului madrilen a aparut pentru scurt timp chiar pe site-ul oficial al lui Manchester. Sir Alex mai vrea sa-si fortifice atacul cu bijuteria lui Olympique Lyon, Karim Benzema, pentru care ofera aproape 30 de milioane de euro, si cu extrema columbiana a lui Wigan, Antonio Valencia.

Alta semnatura dorita intr-o vara total nebuna este cea a lui Tevez. Dupa ce argentinianul a refuzat sa ramana la United, frustrat de ultima parte a sezonului, Carlitos era dat sigur la Manchester City. Pe ultima suta de metri, a intrat si Chelsea pe fir. Suspendarile lui Bosingwa si Drogba ii forteaza pe milionarii lui Abramovic sa-si caute intariri pentru prima parte a sezonului european 2009/2010.

De altfel, Chelsea urmareste toate tintele de transfer din intersezon. Au esuat pe pista Kaka, atras de mirajul Perez, au pierdut startul in cazurile Tevez si Glen Johnson, dar recupereaza puternic. Fundasul international englez, dat ca sigur la Liverpool, este acum mai aproape de Stamford Bridge decat de Anfield Road. Noul boss Carlos Ancelotti incearca sa-si aduca oameni pentru a-si putea imprima filosofia de joc, iar atacul este compartimentul unde se cauta cel mai mult. Fostul sau elev de la Milan, senzatia Pato, i-a cerut patronului Berlusconi sa se hotarasca cat mai rapid privind viitorul sau. Pato si-a exprimat insa deja dorinta de a lucra din nou cu Ancelotti, singurul lucru care sta in calea "reunificarii" este suma de transfer: Milan cere peste 50 de milioane de euro pentru golgheterul brazilian. Aducerea lui Gattuso nu mai este de actualitate, dupa ce acesta a anuntat ca nu doreste sa-l urmeze pe Ancelotti in Anglia.

Alta tinta a lui Ancelotti este Fernando Torres. De altfel, criza financiara de la Liverpool a insemnat cresterea interesului pentru toate vedetele de pe Anfield Road. Cea mai buna oferta e de la Chelsea, 55 de milioane de euro pentru Torres. Spaniolul insa a anuntat ca nu-l intereseaza nicio alta echipa, dorind sa ramana la Liverpool. Torres ii anunta pe cei de la Chelsea ca nici David Villa nu va parasi Spania, chiar daca Valencia ar accepta oferta, cu 5 milioane de euro mai buna decat a lui Real. Colegul sau Mascherano in schimb doreste sa  plece, motivul principal fiind sotia, nemultumita de stilul de viata englez. Benitez cere insa peste 40 de milioane de euro pentru colegul lui Messi de la nationala Argentinei, dar Barcelona vrea sa dea 25 de milioane + Bojan Krkic.

In jurul lui Liverpool se tese o adevarata telenovela, din cauza datoriilor uriase scadente pe 24 iulie. Xabi Alonso, un "fix" al lui Florentino Perez, care si-l doreste cu orice pret pe Bernabeu, a refuzat sa confirme ca va juca pe Anfield si sezonul viitor, acuzand... politica economica a prim-ministrului englez, Gordon Brown, care a crescut impozitele pe salariile mari. Alonso estimeaza ca ramanerea in Anglia i-ar diminua veniturile cu o treime. Mercantilismului basc i se opune generozitatea lui Torres, care nu vrea sa renunte la echipa chiar daca pierde bani. Alt obiectiv al Realului este Alvaro Arbeloa, pentru care galacticii ofera 10 milioane de euro. Si Arbeloa este interesat de o revenire in Spania. Cat priveste intaririle, Benitez nu pare prea norocos. Tevez a anuntat ca nu ia in calcul Liverpool, din respect pentru fanii lui United, si, in plus, este aproape sa-l piarda si pe Glen Johnson. Singura veste buna este ca unul din actionari, George Gillett, a facut rost de 400 de milioane de euro. Mai ramane ca si partenerul sau sa reuseasca sa vanda cluburile sportive din SUA, si cormoranii pot iar sa viseze chiar si la construirea noului stadion.

Ca de obicei, in Anglia, cea mai putin activa pe piata transferurilor pe sume mari si pe cea a zvonurilor e Arsenal, dar pana si tunarii au fost prinsi in nebunia pornita de Perez. Dupa ce l-a transferat pe fundasul central de la Ajax, Tom Vermaelen, pentru care a platit 10 milioane de lire sterline, Wenger vrea sa-l lase pe Mutu fara colegul Melo, si ofera pentru brazilian 15 milioane de lire. Wenger mai trebuie sa rezolve si problema lui Arshavin, nemultumit la randul sau de impozitarea din Anglia, starul venit de la Zenit afirmand ca a avut o surpriza neplacuta cand a aflat care va fi salariul sau net.

Pe cat de indraznet e Mourinho cand incearca sa-l fure pe Macheda de la United, pe atat de atent trebuie sa fie si in privinta ofertelor primite pe jucatorii sai. Ibrahimovic e dat cert la Barcelona, Maicon vrea sa plece, cu omniprezenta Chelsea alaturi de Manchester United printre echipele interesate, chiar si West Ham vrea doi fotbalisti de la Inter: pe Balotelli, iesit total din gratiile lui "The Special One", dar si pe chilianul Luis Jimenez. Zola ar mai vrea sa-l imprumute si pe Mancini, care nu reuseste sa se impuna la Inter.

Barcelona a pus capat speculatiilor privind interesul pentru portarul lui Liverpool, Pepe Reina, si i-a prelungit contractul lui Victor Valdes pana in 2014. Cu aceasta ocazie, si Manchester United trebuie sa-si caute alt inlocuitor pentru Van der Sar, catalanul fiind pe lista achizitiilor lui Sir Alex. Transferul lui Ibrahimovic este momentan in impas din cauza lui Eto`o, nehotarat in alegerea uneia din optiunile de viitor, dar suedezul este in continuare vazut ca un complement perfect al lui Messi. Barcelona este interesata si in a semna noi intelegeri in primul rand cu Yaya Toure, curtat insistent de United si Arsenal, dar si cu Iniesta, viitorul Balon de Aur Messi si capitanul Xavi. Ultimul aparut pe lista campionilor Europei este internationalul englez Ashley Young, care vrea sa plece de la Aston Villa. Cotat la 30 de milioane de lire sterline, Ashley Young mai este dorit si de Tottenham si, bineinteles, Chelsea.

La Real Madrid "roiul" starnit de Perez isi continua miscarea in toate directiile. Se lucreaza in continuare pe pista Ribery, se asteapta ca Valencia sa cedeze presiunilor lui David Villa si sa accepte oferta galacticilor, si se cauta o noua strategie pentru aducerea lui Arbeloa si Xabi Alonso, odata ce Liverpool pare sa-si fi gasit linistea financiara. In acelasi timp, se incearca si debarcarea olandezilor, Robben, Sneijder, Van der Vaart, Van Nistelrooy, Huntelaar si Drenthe. Acestia nu sunt insa prea interesati de un transfer in alta parte, pentru ca nu se gasesc echipe care sa le ofere salariile impresionante pe care le au la Real.

Stirea saptamanii insa este ca, in sfarsit, eforturile disperate ale lui Michael Owen au fost rasplatite :): Hull City i-a oferit un contract, dar in conditii mai speciale: platit la Newcastle cu 105.000 lire pe saptamana, Hull ii ofera doar 40.000 de lire pe saptamana, dar si "bonusuri de performanta", 20.000 de lire pentru fiecare joc in care e titular si 10.000 de lire pentru fiecare gol marcat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ofertă la teatru de Zilele municipiului Botoșani: Un bilet plus unul gratuit la „Iubesc. Iubesc. Te iubesc!”

astăzi, 12:59
2

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 18:00, la Casa Tineretului, se va juca spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!” de Avtandil Varsimașvili, regizat de regizorul georgian Andro Enukidze. ...

Cinci persoane, printre care și un copil de 8 ani, rănite într-un accident rutier în a treia zi de Paște! (foto)

astăzi, 12:20
593

Un accident rutier în urma căruia au rezultat cinci victime s-a produs, marți dimineață, pe raza localității Roșiori, din județul Suceava.Potrivit pompierilor care au ajuns la fața ...

Risc de inundații în județul Botoșani, Cod Galben până la miezul nopții!

astăzi, 12:00
88

Hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au instituit Cod Galben până astăzi, la ora 24.00.Fenomenele prognozate sunt „s...