EMOŢII pentru Alexandru Corneschi: A alergat pentru tatăl său din scaunul cu rotile, acum, sportivii amatori aleargă pentru el!

EMOŢII pentru Alexandru Corneschi: A alergat pentru tatăl său din scaunul cu rotile, acum, sportivii amatori aleargă pentru el!

 ALEXANDRU CORNESCHI  

Botoşăneanul Alexandru Corneschi a impresionat o ţară întreagă când a intrat în competiţia mondială Wings For Life World Run, unde a alergat pentru tatăl său, aflat de 7 ani în scaunul cu rotile. S-a clasat pe locul 3 la nivel naţional şi locul 39 la nivel mondial, dar, ce este şi mai important, şi-a depăşit propriul record. Visează la Olimpiadă, îşi doreşte să facă performanţă pentru ca cei cărora le datorează totul – familia sa şi antrenorii –, dar şi toţi românii, să fie mândri de el.

Determinaţi de perseverenţa lui Alexandru, de seriozitatea sa în pregătirea pentru fiecare competiţie, dar nu în ultimul rând în semn de apreciere şi preţuire pentru frumuseţea sa umană, mai mulţi sportivi amatori au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru ALEXANDRU CORNESCHI, pentru a-l ajuta să îşi cumpere o bicicletă care îi va fi extrem de utilă în pregătirea de performanţă.
 
"Sportul de performanta e spectaculos cand e privit din tribune. Pentru a ajunge insa la acel nivel, sportivii fac multe eforturi si sacrificii. Credem ca principalii sustinatori ai lor in aceasta aventura trebuie sa fie chiar colegii lor amatori. Ei poti intelege cel mai bine ce inseamna o anumita performanta si ce eforturi aproape supraomenesti fac acesti oameni. In aceasta campanie vom sprijini sportivi de performanta care dau dovada de talent si care nu au posibilitatile financiare pentru a duce talentul la urmatorul nivel", scrie pe pagina campaniei SPORTIVI PENTRU SPORTIVI.

Gabriel Solomon va alerga pentru Alexandru Corneschi: "Uneori ne uitam catre stat de ce nu sprijina mai mult sportul. De ce mass-media nu promoveaza mai mult alt sport in afara de fotbal? Totusi, cum putem avea pretentia ca altii sa sustina sportul daca noi, cei pasionati de el, nu punem un efort in promovarea si sustinerea lui? Dupa ce am promovat de mai multe ori participarea la competitiile de performanta acum va lansez o alta provocare. Haideti sa sprijinim noi financiar un sportiv talentat!".

"Ca orice sportiv, Alex are nevoie sa faca si cross-training, motiv pentru care ar avea nevoie de o bicicleta. Eu voi alerga la Semimaraton Bucuresti pentru a strange fonduri pentru bicicleta lui Alex. Te invit sa renunti la o inghetata sau un suc luna asta si sa ma ajuti sa strange fondurile necesare", scrie Gabriel Solomon.

Şi Oana Badea intră în competiţia de suflet. "Te simti mandru cand un sportiv roman are rezultate? Te-ai gandit vreodata ce poti face tu pentru el ca sa poti simti acel sentiment cat mai des sau pentru a avea un sentiment mai intens? Astazi vreau sa-ti vorbesc despre un sportiv tanar cu mult potential care iti poate provoca acel sentiment de mandrie pe care ti-l doresti. Este tanar, talentat, muncitor, modest, simpatic, este Alex Corneschi, alergator de fond, si, ca fiecare dintre noi, are nevoie de ceva care sa-l scoata din rutina pentru a evolua si a deveni mai bun in ceea ce face. Credem ca o bicicleta poate fi pentru Alex un mod de relaxare activa, de a schimba rutina obisnuita, continuand totusi sa lucreze si sa creasca. Haideti sa contribuim cu putin la cresterea lui si la performanta pe care sunt sigura ca o va atinge, sa fim parte din aripile lui catre maine. Cred ca e deatoria fiecaruia dintre noi sa ii ajutam pe tineri sa creasca, indiferent de domeniul in care ei activeaza, iar pentru Alex cred ca putem face noi ceva inainte de a astepta ca altii sa faca lucruri pentru el. Sta in puterea noastra sa facem lucrurile sa se intample asa cum ne dorim".

Cristian David-Matei va alerga la Semimaratonul International Bucuresti 2014 pentru o sansa la performanta. "Imi place sportul si iubesc sa ajut oamenii. Am ales sa ma alatur cauzei de sustinere a lui Alexandru Corneschi, multiplu campion la maraton si semimaraton. Am avut onoarea sa alerg cu el la doua competitii in urma cu cateva zile: Wings For Life World Run si Crosul Tineretului. La Wings For Life, a alergat 55,58 km si s-a clasat pe locul 3 in Romania si 39 la nivel mondial. Dupa 3 zile, a participat si la Crosul Tineretului si a castigat. Este un adevarat exemplu despre ce inseamna sa fii un campion.   Eu alerg la Semimaratonul International Bucuresti pentru a-mi dobora proaspatul record de 1:40 stabilit la Wings For Life si pentru a-l ajuta pe Alex sa-si cumpere o bicicleta pentru antrenament".

Theodor Manolache l-a văzut pe Alexandru Corneschi la Wings for Life World Run – Bucuresti, cand a alergat pentru tatal sau, imobilizat intr-un scaun cu rotile. "A iesit pe locul 3, insa am citit in ochii lui cat de mult si-a dorit sa castige, sa fie mai bun, sa ne faca pe toti cei care-l sustinem mandri. As vrea sa stie ca il sustinem si suntem mandri de performantele lui si vrem sa-l ajutam sa fie mai bun. Ca, pentru performanta, este nevoie in primul rand de pasiune, dorinta, motivatie. Iar el are asta din plin. Pentru restul, putem sa punem si noi umarul alaturi de el. Alex are nevoie de o bicicleta. Este foarte important ca in antrenamentul pentru alergare sa faci si cross-training: bicicleta, inot, sala. Pe bicicleta poti sa-ti antrenezi picioarele fara sa pui toata presiunea pe incheieturi, asa cum se intampla la alergare. O donatie, oricat de mica, il poate ajuta pe Alex sa fie mai bun, sa obtina performante la care sa fim si noi partasi".

Sportivii amatori aleargă pentru un sportiv de performanţă! O lecţie impresionantă, de care noi toţi, România şi sportul românesc au nevoie. De noi depinde dacă gestul lor va fi apreciat la adevărata valoare, dacă această campanie îşi va atinge scopul: va strânge suma necesară pentru achiziţionarea unei biciclete performante pentru un botoşănean de excepţie: ALEXANDRU CORNESCHI!

INTRA AICI PENTRU A VEDEA SISTEMUL DE DONATII


(Florentina Toniţă)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
35

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
210

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
86

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...