Doliu în sport. S-a stins un mare antrenor născut la Botoșani!

Lumea sportului românesc este în doliu după ce un fost jucător și antrenor a încetat din viață, în cursul serii de luni, 26 februarie 2024.

Doliu în sport. S-a stins un mare antrenor născut la Botoșani!

Victor Pancu, fostul jucător și antrenor al echipei de volei CSM Suceava, s-a stins la 74 de ani.

Fostul mare sportiv se confrunta de ceva vreme cu probleme medicale. În septembrie 2022 a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se afla la volanul mașinii sale, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, policontuzii și accident vascular cerbral ischemic acut.

Victor Pancu s-a născut în decembrie 1949, la Botoșani. A fost profesor de educație fizică, jucător și antrenor la de volei la CSŞ, CSM și LPS Suceava, dar și președinte al Asociației Județene de Volei Suceava.


(Victor Pancu, foto: obiectivdesuceava.ro)

Descoperit pe când avea 20 de ani!

În 1969, când participa cu echipa de volei a Sucevei la un turneu la Botoşani, ochiul ager al antrenorului Traian Căldare s-a oprit asupra unui tânăr care avea să fie timp de 48 de ani jucător şi antrenor de volei de la Suceava. Este vorba despre profesorul Victor Pancu. Pancu a avut şansa de a alege alt club, antrenorul Tănase de la Steaua fiind pe urmele sale, însă el a decis să rămână în Suceava.

Astfel că, la echipa de volei a Clubului Sportiv Municipal Suceava, Victor Pancu a activat ca jucător și antrenor aproape jumătate de secol.

Cele mai bune rezultate au fost locul 5 în prima ligă și locul 4 în Cupa României, performanțe reușite la finalul sezonului 1983.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
47

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
48

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
304

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...