Crosul are viitor: Aproape 400 de tineri au participat la Campionatul Național de cros de la Botoșani

Crosul are viitor: Aproape 400 de tineri au participat la Campionatul Național de cros de la Botoșani

Pădurea Rediu Botoșani a găzduit, ieri, 10 aprilie, Campionatul Național de cros pentru categorii de vârstă 18 și 16 ani, respectiv copii categoria 1 și 2. 

Evenimentul a fost organizat de Asociația Județeană de Atletism Botoșani în parteneriat cu Centrul Europe Direct Botoșani.

Aproximativ 370 de atleți s-au prezentat la startul acestei competiții, printre care s-au numărat două sportive care au obținut rezultate uriașe pentru atletismul românesc. Botoșaniul este deja de ani buni gazda Campionatului Național de Cros pentru copii și junior.

Sportivii clasați pe primele trei locuri la fiecare categorie au fost premiați de Federația Română de Atletism și Centrul Europe Direct Botoșani.

”În calitate de cetățeni europeni se spune în comunicatul evenimentului dorim să promovăm valorile europene și bunăstarea cetățenilor prin participarea la un cros popular la care să ia startul tinerii din țară, tinerii cetățeni ai Europei. Ei vor promova mișcarea pentru sănătate, alergarea fiind o activitate fizică moderată pe care oricine o poate efectua pentru a îmbunătăți sănătatea. Alergarea este un mod de viață sănătos, este modul prin care indivizii, comunitățile și națiunile își pot promova sănătatea, bunăstarea prin mediul activității fizice organizate”, au precizat reprezentanții Centrului Europe Direct Botoșani, care au împărțit câștigătorilor premii constând în materiale promoționale: rucsacuri din material textil, tricouri, mape, sacoșe-cadou, stegulețe și baloane multicolore.

 

Spune-ne opinia ta