Ce măsuri ia Dinamo împotriva huliganului care a aruncat cu scaunul după arbitru la meciul cu FC Botoșani!

Partida Dinamo - FC Botoșani (2-2) din etapa a 11-a a SuperLigii a fost martora unui eveniment neplăcut.

Concret, în minutul 90+2 al duelului de pe stadionul Arcul de Triumf, un suporter furios al „Câinilor”, aflat în tribune, a aruncat cu un scaun spre arbitrul asistent Cosmin Bojan, care semnalizase corect ofsaid la un gol marcat neregulamentar de Dennis Politic.

Din fericire, scaunul nu l-a lovit pe oficial, iar partida a putut fi continuată. Însă, gestul comis de huliganul dinamovist a intrat deja în atenția organelor de anchetă abilitate (Jandarmeria și Poliția), care au început deja demersurile pentru a-l găsi pe făptaș (și, ulterior, pentru a-l pedepsi).

Acest eveniment nu a fost trecut cu vederea nici de oficialii clubului Dinamo, care au anunțat, prin vocea administratorului special Andrei Nicolescu, că vor lua măsuri asupra huliganului.

Andrei Nicolescu: „Vom face plângere împotriva acestui om. Vrem să-l găsim şi să-l arătăm Jandarmeriei”

Andrei Nicolescu a dezvăluit că oficialii lui Dinamo îl vor căuta și identifica pe huliganul care a aruncat cu un scaun spre arbitrul asistent Cosmin Bojan iar, ulterior, îl vor preda Jandarmeriei. De asemenea, clubul Dinamo va depune plângere penală împotriva acestei persoane.

Administratorul special al „Câinilor Roșii” a susținut că ar fi de acord ca Legea Sportului să fie înăsprită, iar cei care comit astfel de gesturi extreme să fie pedepsiți mult mai sever.

Noi ne-am luat toate măsurile în ceea ce înseamnă organizarea partidei. Situaţia stă în felul următor: în stadion nu s-a intrat cu niciun fel de material interzis. Clubul Dinamo nu poate anticipa gesturile cuiva în arenă, că se va rupe un scaun şi se va arunca cu el. Noi nu suntem răspunzători. Chiar mi-aş dori ca în modificarea legii (n.r. Legea sportului) să se impună sancţiuni severe pentru un astfel de gest, pentru persoana vinovată, dar la modul real. În cazul de faţă, şi noi îl căutăm pe cel vinovat. Este un gest iresponsabil, pe care îl condamnăm.

Vom face plângere împotriva acestui om. Vrem să-l găsim şi să-l arătăm Jandarmeriei. Ar putea fi vorba şi despre un dosar penal în acest caz”, a spus Nicolescu, potrivit Digi Sport.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenționare ISU Botoșani: Autorități pregătite pentru gestionarea situațiilor de urgență!

astăzi, 10:46

La nivelul județului Botoșani, toate instituțiile cu rol în managementul situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase sunt în alertă, pregătite să inter...

Cod roșu de ploi torențiale și abundente în județul Galați!

astăzi, 10:13

Meteorologii au emis o nouă atenționare meteo pentru județul Galați. Astfel, pe 30 septembrie de la ora 00:00 până la ora 09:00 va fi COD ROȘU. În județul Galați va ploua toren...

Școală din județul Botoșani, decorată de președintele României!

astăzi, 09:57

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Ibănești va fi decorată, pe 8 octombrie, la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis, președintele României. Această distincție va fi o...