Botoșaniul ar putea avea anul viitor două medalii olimpice, una de aur, prin două sportive de top

În anul preolimpic 11 federații sportive naționale și-au fixat ca obiectiv câștigarea a 13 medalii olimpice.

Botoșaniul ar putea avea anul viitor două medalii olimpice, una de aur, prin două sportive de top

   Foto: apsmedia.ro

Jocurile Olimpice, ediția cu numărul treizeci și trei, vor începe în 24 iulie la Paris.

Echipa României are până în prezent 61 de sportivi calificați, aparținând celor 11 federații sportive naționale , însă numărul nu este definitiv, alți sportivi așteptând calificarea în prima jumătate a anului viitor. Obiectivul federațiilor este câștigarea a 13 medalii olimpice, însă președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă a declarat la Forumul de evaluare a potenţialului olimpic al COSR din noiembrie a.c. că nu ştie ce buget va avea instituţia pe care o conduce pentru anul viitor, transmițându-le  reprezentaţilor federaţiilor naţionale că "nu vom fi inundaţi de bani în anul olimpic".

Printre acestea, Federația Română de Canotaj, din care face parte și echipajul de dublu fete-Simona Radiș , Ancuța Bodnar-   și-a propus ca obiectiv 3 medalii dintre care una de aur (cea a invincibilului echipaj de dublu fete!).

Lotul de canotaj al României a intrat în cantonament şi se concentrează exclusiv pe pregătirea la Jocurile Olimpice şi pe participarea la competiţiile intermediare. Până în prezent sunt calificate 11 echipe, dar echipajele nu sunt definitivate.

La ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo, echipajul de dublu vâsle feminin, format din Simona Radiș și Ancuța Bodnar a fost medaliat cu aur.

Federația Română de Haltere și-a propus o medalie, având aproape calificate două sportive Loredana Toma (din Botoșani) și Mihaela Toma, confirmarea oficială urmând a fi comunicată în luna aprilie.

Mult succes sportivilor români calificați, mult noroc celor care așteptă încă ”pașaportul olimpic”!

E o mândrie pentru sportivi, pentru tehnicienii care i-au pregătit, pentru familiile tuturor prezența în arena olimpică la celebrarea ”primăverii umanității”.

sursa: news.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
22

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
97

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
40

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...