Botoşănencele Adelina Boguş şi Viviana-Iuliana Bejinariu, membre ale echipajului feminin de 8+1 al României, au cucerit aurul cu timpul de şase minute, şase secunde şi 400 de miimi. Alături de ele, din barca României au mai făcut parte: Ioana Vrînceanu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Laura Oprea şi Daniela Druncea.
Conform regulamentelor sportivele trebuiau să primescă 56.000 de lei de la minister şi încă 28.000 de lei de la clubul unde sunt legitimate. .
În total, se ajunge la aproximativ 19.000 de euro pentru o medalie mondială. Nici până azi banii de la MTS pentru canotaj nu au venit.
”Aflând că halterele s-au plătit,Lipă s-a dus la ministrul Dunca înainte de Sărbători și a primit răspunsul: nu sunt bani”, povestește un om care cunoaște situația premierilor.
”Da, e adevărat, am fost la ministrul Dunca și mi-a spus că nu are bani”, confirmă botoşăneanca Elisabeta Lipă, președinta Federației de Canotaj.
”Mai e puțin, se încheie luna ianuarie și tot nu sunt bani”, continuă omul din MTS.
Contactat de ziar, ministrul Marius Dunca susține că ”mereu a fost așa, premierile din anul trecut s-au dat în ianuarie”.
Lipă îl contrazice și spune că ”de regulă, se plăteau mult mai repede performanțele, chiar așa puține cum erau. Nu am, Doamne-ferește!, nimic cu halterele, dar chiar plata lor arată că au fost ceva bani, dar nu suficienți”.
În cazul banilor de la MTS, sumele pentru premieri provin ”din surse interne”.Adică din accize, Loteria Națională și celelalte surse legale din care sportul românesc se autofinanțează. Perturbarea este și din vina federațiilor, susține ministrul Marius Dunca.
”Mi-au dat înapoi 3,8 milioane de lei necheltuiți din 2017. Acești bani, MTS i-a pierdut Dar nu vor fi probleme, ne vine bugetul pe 2018 și plătim”, asigură Marius Dunca.
Sursa: Gsp.ro