Botoșăneanca Adelina Ungureanu, noul căpitan al Echipei Naționale de volei!

Botoșăneanca Adelina Ungureanu, noul căpitan al Echipei Naționale de volei!

Botoșăneanca Adelina Ungureanu va fi de acum noul căpitan al Echipei Naționale de volei. Una dintre cele mai frumoase voleibaliste din lume, Adelina Ungureanu a fost în premieră căpitan al naționalei de senioare a României.

Autoare a 16 puncte în victoria cu Franța (scor 3-2) din prima etapă a Grupei A din Golden League, ea a făcut câteva declarații pentru pagina oficială de Facebook a FR Volei.

”A fost un meci dificil, după cum o arată și scorul, dar deși eram conduse cu 2-0 noi am crezut în continuare, am crezut în noi, în faptul că putem obține victoria. A fost și o schimbare de atitudine și de implicare în meci, dacă pot spune asta, pentru că în primele două seturi nu s-a legat foarte bine jocul nostru, însă din setul al treilea a fost o altă energie pe teren, s-a simțit lucrul acesta. Am reușit astfel să întoarcem soarta meciului.

Este o onoare foarte mare pentru mine faptul că sunt în premieră căpitan la naționala României. În același timp este și o mare responsabilitate și sper să mă pot achita foarte bine de ea.

Cunoaștem echipa din Azerbaidjan, adversara de sâmbătă, am jucat câteva meciuri amicale contra lor. Rezultatul a fost de fiecare dată în favoarea noastră, destul de clar aș putea să zic. Totuși, este un meci oficial, este diferit față de atmosfera pe care am avut-o în meciurile amicale, însă am foarte mare încredere în fete, în echipă și cred că victoria cu Franța chiar ne ajută să ne consolidăm relațiile de joc. În special moralul nostru este mult mai ridicat acum”, a spus Adelina Ungureanu.

Adelina Ungureanu, considerată cea mai frumoasa voleibalistă din România, a plecat în 2019, în Italia, ajungând la doar 20 de ani în unul dintre cele mai importante campionate din lume, după ce a semnat cu echipa Cuneo Granda. După două sezoane, Adelina a semnat cu Futura Busto Arsizio. În cariera sa, Adelina a mai evoluat pentru CSM Botoșani, Dinamo și Agroland Timișoara.

În 2020, Adelina ne-a acordat un interviu în exclusivitate, disponibil aici.

(Iosif Pintilie) 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani a adus doi jucători și se pregătește să aducă alți doi fotbaliști în perioada imediat următoare

astăzi, 14:00
417

FC Botoșani a început perioada de transferuri. Clubul a fost forțat de plecările lui Keyta, Rodriguez și Ashkovski și a trebuit să bifeze primele veniri.Primul jucător adus este Andr...

Accident la Vorona Mare. Un bărbat a ajuns la spital

Vineri, 18 Iunie 2021
617

Un bărbat, în vârstă de 79 de ani, a ajuns la spital în urma coliziunii dintre două autovehicule care  a avut loc în această după-amiază pe raza comunei Vorona Mare....

Nu a mai avut zile. Bătrâna de 82 de ani a murit înainte de a fi urcată în elicopterul SMURD

Vineri, 18 Iunie 2021
2389

Bătrâna de 82 de ani, care urma să fie trimisă la Iaşi cu elicopterul SMURD, a decedat înainte de a fi urcată în aparatul de zbor.Femeia a ajuns la Urgențe în stare ...