Botoșăneanca Adelina Ungureanu, noul căpitan al Echipei Naționale de volei!

Botoșăneanca Adelina Ungureanu, noul căpitan al Echipei Naționale de volei!

Botoșăneanca Adelina Ungureanu va fi de acum noul căpitan al Echipei Naționale de volei. Una dintre cele mai frumoase voleibaliste din lume, Adelina Ungureanu a fost în premieră căpitan al naționalei de senioare a României.

Autoare a 16 puncte în victoria cu Franța (scor 3-2) din prima etapă a Grupei A din Golden League, ea a făcut câteva declarații pentru pagina oficială de Facebook a FR Volei.

”A fost un meci dificil, după cum o arată și scorul, dar deși eram conduse cu 2-0 noi am crezut în continuare, am crezut în noi, în faptul că putem obține victoria. A fost și o schimbare de atitudine și de implicare în meci, dacă pot spune asta, pentru că în primele două seturi nu s-a legat foarte bine jocul nostru, însă din setul al treilea a fost o altă energie pe teren, s-a simțit lucrul acesta. Am reușit astfel să întoarcem soarta meciului.

Este o onoare foarte mare pentru mine faptul că sunt în premieră căpitan la naționala României. În același timp este și o mare responsabilitate și sper să mă pot achita foarte bine de ea.

Cunoaștem echipa din Azerbaidjan, adversara de sâmbătă, am jucat câteva meciuri amicale contra lor. Rezultatul a fost de fiecare dată în favoarea noastră, destul de clar aș putea să zic. Totuși, este un meci oficial, este diferit față de atmosfera pe care am avut-o în meciurile amicale, însă am foarte mare încredere în fete, în echipă și cred că victoria cu Franța chiar ne ajută să ne consolidăm relațiile de joc. În special moralul nostru este mult mai ridicat acum”, a spus Adelina Ungureanu.

Adelina Ungureanu, considerată cea mai frumoasa voleibalistă din România, a plecat în 2019, în Italia, ajungând la doar 20 de ani în unul dintre cele mai importante campionate din lume, după ce a semnat cu echipa Cuneo Granda. După două sezoane, Adelina a semnat cu Futura Busto Arsizio. În cariera sa, Adelina a mai evoluat pentru CSM Botoșani, Dinamo și Agroland Timișoara.

În 2020, Adelina ne-a acordat un interviu în exclusivitate, disponibil aici.

(Iosif Pintilie)











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
39

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
83

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...

Pecheziții la AJOFM: Trei agenți economici din Botoșani în vizorul Parchetului European!

astăzi, 07:18
209

Organele de cercetare, sub coordonarea procurorilor Parchetului European, în baza unui ordin de percheziţie domiciliară la sediul AJOFM Botoşani, au ridicat documente care au stat la baza fin...