Banii de la primărie încing spiritele și în celelalte cluburi. Victor Mihalachi: Hai să nu furăm banii din taxe și impozite, hai să-i dăm unde trebuie

Banii de la primărie încing spiritele și în celelalte cluburi. Victor Mihalachi: Hai să nu furăm banii din taxe și impozite, hai să-i dăm unde trebuie

Scandalul născut la Botoșani după ce municipalitatea a decis acordarea unei finanțări de 200.000 de euro către CSM Botoșani, clubul de handbal din municipiu, în defavoarea altor cluburi care au rezultate, a încins spiritele în celelalte sporturi.

După protestele celor de la FC Botoșani, și Victor Mihalachi, patronul clubului de fotbal CSS Dante Botoșani, a catalogat în termeni foarte duri decizia municipalității de la Botoșani.

“Țin clubul ăsta al meu, Dante, singur, încă din liga a V-a, fără niciun ban de la nimeni, iar când ne-am înscris și noi să ne dea ceva bani ne-au respins. Am făcut contestație și ne-au admis, după ce și-au dat seama că ne-au dat afară inutil, că așa au vrut mușchii lor, cei de la Primărie. Acuma văd că dau banii la un club, și spun sincer că sunt de 47 de ani în oraș, și nu am auzit de ei. Eu am un club valoros, cu 70 de copii  cu rezultate la nivel de țară, cu echipă de liga a treia. Au dat banii la un club de care 99% din județul asta nu a auzit. Au făcut vreun punct?, zero puncte?, habar nu am, dar nu am auzit de ei. I-am sunat pe toți, nu știe nimeni de clubul ăsta. Vor să prăduiască banii ăștia? Nu știe nimeni ce se întâmplă. Scrie pe fruntea lor mincinoși. Minte ciuma roșie”, spune Victor Mihalachi.

Acesta spusține că FC Botoșani a avut dreptate când a contestat decizia municipalității, mai ales dacă toate lucrurile trebuie văzute prin prisma rezultatelor.

“FC Botoșani a avut dreptate, iar după ei, eu am echipa cu cele mai mari performanțe. Sunt mincinoși ce de la primărie. Cred că primarul are interese ascunse și meschine. Da’ tu dai bani la un club de care eu nu am auzit și nici nu face performanță și care are și datorii foarte mari? Păi dacă are datorii, nu este eligibil la finanțare. Eu nu am avut nici profit, dar nici datorii! Aștia se laudă că au datorii și vor să facă performanță, dar cu toți banii de la taxele și impozitele noastre? Eu am făcut un club super beton, cu rezultate și performanțe, cu oamenii mei… Hai să nu furăm banii din taxe și impozite, hai să-i dăm unde trebuie”, ne-a declarat Victor Mihalache.

Clubul direct implicat, CSM Botoșani, și care va primi finanțare din partea municipalității dela Botoșani, a retrogradat din prima ligă de handbal, după ce a câștigat un singur meci în sezonul precedent, în compania Universității Craiova. CSM Botoșani a retrogradat, după doar un sezon, în ligă secundă a handbalului masculin.

 

Spune-ne opinia ta