Aur la Mondiale pentru Ancuța Bodnar și botoșăneanca Simona Radiș, în proba de dublu vâsle la canotaj

Aur la Mondiale pentru Ancuța Bodnar și botoșăneanca Simona Radiș, în proba de dublu vâsle la canotaj

Sportivele române Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, campioanele olimpice en titre, au cucerit medaliile de aur la Campionatele Mondiale de la Racice (Cehia), duminică, în proba de dublu vâsle feminin.

Bodnar, care duminică a împlinit 24 de ani, şi Radiş şi-au completat astfel palmaresul, care cuprindea titlul olimpic şi cel european în această probă.

Bodnar şi Radiş au condus cursa detaşat, de la un capăt la altul, impunându-se cu timpul de 06 min 47 sec 77/100. Argintul a revenit olandezelor Roos De Jong şi Laila Youssifou (06:51.02), în timp ce bronzul a fost adjudecat de irlandezele Sanita Puspure şi Zoe Hyde (06:52.81).

Cele două au adus totodată şi a treia medalie de aur a României la Mondialele de la Racice, după cele obţinute de Ionela Cozmiuc, la simplu vâsle feminin, categorie uşoară (vineri), şi de echipajul masculin de dublu rame, alcătuit din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan (sâmbătă).

Tot duminică, Andrei-Sebastian Cornea şi Cristian-Ionuţ Cojocaru s-au clasat pe locul cinci în Finala C a probei de dublu vâsle masculin (06:30.99).

România a calificat nouă ambarcaţiuni în finalele pentru medalii la Mondialele de la Racice, iar duminică va mai avea reprezentanţi în finalele de la opt plus unu (feminin şi masculin). Delegaţia ţării noastre la Racice cuprinde 11 bărci şi 35 de sportivi, conform Agerpres.

Precedenta ediţie a Mondialelor de canotaj a avut loc în 2019, la Ottensheim (Austria), iar România a cucerit două medalii de argint, la patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari) şi dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar, Simona Radiş).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
7

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
272

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
163

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...