Astăzi: Universitatea Cluj – FC Rapid 1923, de la ora 20:00! Derby puternic ce deschide etapa

Astăzi: Universitatea Cluj – FC Rapid 1923, de la ora 20:00! Derby puternic ce deschide etapa

Primul meci din etapa 23 a Superligii este cel dintre Universitatea Cluj și Rapid, ce se va disputa pe Cluj Arena, de la ora 20:00. Echipa din capitală este marea favorită a duelului.
Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Runda a 23-a debutează cu cel mai vechi duel din istoria actualului campionat, U Cluj - Rapid, prima confruntare directă având loc în cel de-al doilea sezon în care întrecerea internă s-a desfăşurat în sistem divizionar, 1933-1934. Pe 26 noiembrie 1933, elevii lui Adalbert Molnar (U) s-au impus pe teren propriu cu 2-1 (Graţian Sepi, Silviu Ploeşteanu / Ştefan Boblea).

În retur, la Bucureşti (21 aprilie 1934), ceferiştii au obţinut la rândul lor victoria cu 1-0, golul fiind marcat de Geza Medve, atacantul giuleştenilor aflându-se la debut. În ediţia amintită, ambele echipe au cumulat câte 17 puncte (U Cluj locul 3, CFR locul 4).
Dacă vrei să ai parte de o experiență unică și să comentezi cu prietenii tăi biletele pe care puteți paria, intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

93 de dueluri s-au disputat în Superliga României între cele două echipe, în 36 s-a impus U Cluj, de 42 de ori a câştigat Rapid, iar alte 15 partide s-au terminat la egalitate;
Palmares cu U Cluj gazdă: 46 de meciuri - 25 succese U Cluj - 10 remize - 11 victorii Rapid.
Cea mai mare diferenţă înregistrată pe prima scenă: cinci goluri, de cinci ori 5-0 (de trei ori pentru U Cluj - de două ori pentru Rapid);
Cea mai recentă dispută din campionat: 30 august 2022, Rapid - U Cluj 1-0 (Marko Dugandzic- penalty).

Nu în ultimul rând, de amintit că, în august 1942, cele două s-au întâlnit în finala Cupei României, Rapid - Universitatea 7-1.
Partida va fi una specială pentru Ioan Ovidiu Sabău, care a evoluat timp de patru sezoane în tricoul grupării bucureştene (1998-2000 / 2001-2003), contribuind la câştigarea ultimelor două titluri cucerite de Rapid (1999, 2003). De asemenea, "Moţul" i-a antrenat pe giuleşteni în sezonul 2012-2013, palmaresul acestuia pe banca rapidiştilor cuprinzând 16 meciuri în toate competiţiile (9 victorii - 3 remize - 4 înfrângeri).

10 şuturi pe cadrul porţii adverse a expediat Universitatea Cluj în runda precedentă, cele mai multe dintre toate competitoarele.
273 a fost indexul InStat stabilit de Marko Dugandizic în partida cu Sepsi, meci în care a marcat de trei ori, cel mai mare atins de un jucător în etapa a 22-a. Vârful Rapidului a ajuns la 23 de goluri marcate pe prima scenă din România (52 de meciuri), dintre care 12 în acest sezon.

Opt assist-uri a oferit Alexandru Ioniţă în campionatul curent, locul 1 in topul pasatorilor decisivi, la egalitate cu Ciprian Deac (CFR Cluj).
Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.
Urmărește toate meciurile tale preferate și descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
33

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
23

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
225

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....