Astăzi: FC Botoșani- Viitorul! Play-Off sau nimic!

Astăzi: FC Botoșani- Viitorul! Play-Off sau nimic!

FC Botoșani o întâlnește astăzi pe Viitorul Constanța, iar victoria este una extrem de importantă. După ce Astra și Argeș au pierdut puncte, FC Botoşani ar putea muta lupta în doar 3 echipe, dacă câștiga. Mai mult decât atât, dacă mâine Chindia pierde puncte cu Voluntari, FC Botoșani va fi in Play-Off. Meciul se joacă pe „Municipal", de la ora 15:00.

15 februarie 2021, FC Botoşani - Gaz Metan 2-1 a fost ultima victorie reuşită de moldoveni în Liga 1. Au urmat două remize (0-0 cu UTA Arad, 1-1 cu Astra, ambele în deplasare) şi trei înfrângeri.

15 dintre cele 37 de goluri marcate de botoşăneni au fost reuşite din faze fixe, dintre care cinci în urma unor cornere.

26 februarie 2021, Dinamo - Viitorul 0-5 a fost singurul succes izbutit de dobrogeni în precedentele 10 deplasări din campionat, interval în care au mai înregistrat cinci rezultate de egalitate şi patru partide pierdute.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 15 ori în principala competiţie internă, de cinci ori au câştigat moldovenii, de șase ori s-au impus constănţenii, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.

Palmares cu FC Botoşani gazdă: 7 meciuri - 3 succese FC Botoşani - două remize - două succese Viitorul.

Primele confruntări au avut loc în ediţia 2013/2014, atunci când au înregistrat o remiză albă la Chiajna (16 septembrie 2013 / gazdă Viitorul), urmată de o victorie„acasă a botoşănenilor cu 3-1, goluri Vaşvari, Hadnagy, Stojkov, respectiv N. Dică (23 martie 2014).

Cele mai multe goluri: 29 mai 2015, FC Botoşani - Viitorul 4-4, joc în care Ianis Hagi şi Carlo Casap au marcat primele lor goluri în Liga 1.

Cea mai recentă întâlnire directă din campionat: 15 decembrie 2020, Viitorul - FC Botoşani 1-2 (K. Luckassen / H. Keyta - dublă).

Mircea Rednic vs FC Botoşani în Liga 1: 9 jocuri - 3 victorii - două remize - 4 înfrângeri.

Mediile de vârstă:

FC Botoşani - 26 ani şi două luni;

Viitorul - 23 ani şi 10 luni, cea mai mică din Liga 1.

Partida va fi transmisă în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
46

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
45

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...

Detectoare de fum, monoxid de carbon și gaze, instalate de pompierii SVSU Cristești în locuințele bătrânilor bolnavi și singuri din localitate! (foto, video)

astăzi, 18:23
47

Elena are 78 de ani și locuiește singură de mult timp într-o casă de la marginea localității Cristești. Copiii sunt plecați în lumea largă, spune femeia, resemnată.Pentr...