ARBITRUL SEBASTIAN COLTESCU A INCERCAT SA SE SINUCIDA

ARBITRUL SEBASTIAN COLTESCU A INCERCAT SA SE SINUCIDA

 SEBASTIAN COLTESCU  

In ziua in care FC Botosani a dus o lupta crancena impotriva unei echipe de arbitri dedicata suspect unei singure echipe de pe teren, spre seara, intreaga presa nationala a dat o stire socanta: arbitrul craiovean Sebastian Coltescu a incercat sa se sinucida.

Drama unui arbitru pare de inteles la prima vedere, desi greselile sale nu trec de patima, fanatismul, deseori isteria suporterilor sau a jucatorilor nedreptatiti.

Stirea, in plan social, este fara nici o indoiala o drama. La fel cum, tot in plan social, un arbitru poate declansa drame, convulsii sau violente in cadrul unei mase imense de oameni aflata la un moment dat pe un stadion, indiferent de loc, de miza sau de clasa.

Suporterul este corect. Are bunul simt de a aprecia prestatia unui arbitru, daca acesta este corect si echidistant cu ambele tabere. Suporterul pierde lucid si castiga euforic. Cu conditia ca arbitrul sa nu isi face simtita prezenta, ci numai prestanta. Acelasi suporter, insa, este capabil de ura, dispret, violenta, scandal, injurii daca legea, in speta regulamentul, devine faradelege.

Faptul ca un arbitru a incercat sa se sinucida devine astfel, dintr-o drama, o cronica dramatica. O cronica a unui spectacol desfasurat in vazul lumii, dar cu dedesubturi murdare si tenebre de nedescris.

Adevarul este, desigur, undeva la mijloc. In mod cert, insa, frustrarile a mii de oameni in fata unui joc precum cel de la Botosani, de sambata, sunt greu de dus, chiar si pentru arbitrii care cred ca important nu este jocul, ci jocurile. De orice fel.

CRONICA UNEI DRAME

Arbitrul Sebastian Coltescu a incercat vineri seara sa se arunce de la fereastra apartamentului sau din Craiova. Vecinii lui Coltescu spun ca arbitrul a iesit pe geamul apartamentului sau de la etajul 3 si a incercat sa sara.

La locul incidentului s-au prezentat un echipaj de descarcerare si unul de politie, care au spart usa si au intrat in locuinta arbitrului, insa Coltescu a revenit in casa fara sa fie nevoie de interventia vreunei persoane, informeaza Mediafax.

Arbitrul Ion Craciunescu ii ia apararea lui Coltescu.

"Da, din pacate asa este, am aflat si eu azi dimineata. Este cutremurator ce se intimpla. L-au adus altii in pragul disperarii. Este victima unui sistem nenorocit din fotbalul romanesc, care isi alege cite un om si il termina incet, dar sigur. E unul dintre cei mai buni arbitri din ultimii ani. Eu, la virsta lui, nu arbitram asa cum o face el. La meciul de la Medias l-au terminat. Inainte cu o zi de acel meci, Coltescu iesise din spital tot dupa o prostie de genul acesta, insa nu a spus nimic nimanui, tocmai pentru ca sa arbitreze. Dar dupa o chestie de genul asta nu ai cum sa arbitrezi. Nu s-a conformat sistemului si a fost curatat", a declarat Craciunescu.

Surse apropiate familiei lui Coltescu au precizat ca motivul tentativei de suicid ar fi legat de activitatea sa fotbalistica.

Arbitrul se afla in stare de suspendare dupa ce a fost retinut de la delegari pina la sfirsitul turului de catre CCA, dupa greselile comise in meciul Gaz Metan Medias - FC Brasov, scor 0-0, din etapa a V-a a Ligii I, care a avut loc in 22 august. Lui Coltescu i s-a reprosat atunci ca nu a acordat gazelor doua lovituri de la 11 metri si nu a eliminat doi jucatori brasoveni.

La sedinta de analiza a arbitrajelor din primele sase etape ale Ligii I, de la inceputul lunii septembrie, Coltescu a afirmat ca nu trebuia sa arbitreze la Medias deoarece a avut niste probleme inaintea partidei.

"Nu am avut un inceput slab de sezon, dar este adevarat ca am avut o prestatie slaba la acel meci. Motivele le stim eu si CCA. Imi pare rau doar ca nu m-am dat indisponibil inainte de acel meci, cind am avut ceva probleme", a spus Coltescu in urma cu o luna.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
178

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
179

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
262

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...