ANUNT de ultima ora de la FIFA: Blatter şi Platini, suspendaţi 8 ani din fotbal

ANUNT de ultima ora de la FIFA: Blatter şi Platini, suspendaţi 8 ani din fotbal
Comisia de Etică a FIFA i-a suspendat pe Sepp Blatter şi pe Michel Platini 8 ani din fotbal, anunţă presa internaţională, citata de Digisport. Preşedinţii UEFA şi FIFA fuseseră suspendaţi, iniţial, pe 7 octombrie, câte 90 de zile.

Pe 11 decembrie, cei doi au pierdut şi la TAS apelul împotriva suspendării de 90 de zile.

Cei doi au fost acuzaţi de "conflict de interese" şi "plată neloială". Platini a primit de la Blatter 1,8 milioane € în 2011 pentru servicii prestate între 1999 şi 2002. În acest interval, ca şi consilier al lui Blatter, Platini ar fi fost plătit, fără a avea contract. Conform Comisiei de Etică a FIFA, cei doi sunt suspendaţi din orice activitate legată de fotbal.

Pe lângă suspendare, Platini a fost amendat cu 74.256 de euro, iar Blatter cu 46.410 euro. Atât Blatter, cât şi Platini, cei mai influenţi oameni din lumea fotbalului, pot face apel la FIFA, apoi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Dar calendarul recursurilor îl poate împiedica pe Platini să se prezinte la alegerile pentru funcţia de preşedinte al FIFA pe 26 februarie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
10

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
52

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
246

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...