Antrenorul Dan Alexa anunță că mai are nevoie de întăriri la FC Botoșani

Noul antrenor principal al echipei de fotbal FC Botoşani, Dan Alexa, a anunţat, vineri, în conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial, că penultima clasată mai are nevoie de întăriri.

Mulţumesc pentru oportunitatea oferită, sunt foarte motivat. Într-adevăr, nu este un moment foarte fericit, dar am încredere că putem să o scoatem la capăt. Am apucat să văd echipa la meciul de cupă şi încep să cunosc lotul mai în amănunt. Cred că sunt necesari, până luni noaptea, când se închide perioada de transferuri, doi-trei jucători. Cred că avem nevoie de lucrul ăsta şi sper îl să şi reuşim'', a declarat Alexa.

„Îmi doresc foarte mult să creăm o echipă foarte motivată, o echipă cu o atitudine foarte bună şi sper să nu dezamăgesc'', a subliniat tehnicianul, potrivit AGERPRES.

Ce spune Alexa despre urgențele în privința transferurilor

Avem nevoie de un număr nouă, un atacant, pentru că a plecat Roman (Mihai Roman II, transferat la Petrolul Ploieşti, n. red.). Avem şi accidentări, din păcate nu putem folosi anumiţi jucători pe o perioadă lungă de timp, (Sekou) Camara s-a accidentat. Cred că mai avem nevoie de un jucător-doi în fiecare compartiment pentru a ne întări, dar jucători care să vină pregătiţi, e foarte important lucrul ăsta, pentru că suntem în plin campionat. Mă ajută cumva pauza aceasta de două săptămâni, pentru că vom putea juca şi un meci amical la sfârşitul săptămânii viitoare şi încep să cunosc mult mai bine echipa şi să încep să joc aşa cum mi-al dori eu'', a spus noul antrenor.

Dan Alexa a apreciat că fostul antrenor a făcut o treabă bună la Botoşani, chiar dacă echipa este în impas în acest moment:.

Marius Croitoru a făcut aici o treabă foarte bună şi îl felicit. În viaţa de antrenor depinzi şi de şansă foarte mult. Marius a demonstrat că e un antrenor de valoare, doar că el are filosofia lui, eu o am pe a mea şi sper să găsesc timp să o implementez'', a declarat acesta.

Fostul mijlocaş a precizat că are contract până la finalul sezonului.

De asemenea, Alexa a recunoscut că FC Botoşani are mulţi străini în lot, dar nu a văzut o problemă în acest lucru.

E important să existe o simbioză între jucătorii români şi cei străini, acum încep să îi cunosc. Aştept ca jucătorii români să-i accepte şi să-i ajute să se acomodeze. Nu e o problemă foarte mare atâta timp cât toată lumea trage la aceeaşi căruţă'', a apreciat Alexa.

Tehnicianul a avertizat, în acelaşi timp că „principalul meu obiectiv este să-i fac pe jucători să conştientizeze că trebuie să dea absolut totul pentru fotbal şi pentru echipa asta. Cine nu va face asta, atâta timp cât voi sta aici, nu va avea loc în vestiar''.

Dan Aleza consideră că „e important să te pliezi pe jucătorii pe care îi ai''.

Marius (Croitoru) a creat echipa asta să joace ofensiv, să rişte foarte mult, echipa e concepută pentru lucrul ăsta. A lipsit ceva în începutul acesta de campionat, cred că trebuie să fie o echipă mai echilibrată, mai ales în momentele astea. Echipa are nevoie de puncte, pentru că există pericolul ca dacă nu faci rezultate să intri într-o vrie şi e cam greu să mai ieşi, atunci'', a declarat noul antrenor al echipei moldovene, care a simţit jucătorii „motivaţi'' şi că „au tratat meciul de cupă foarte serios''.

Preşedintele clubului, Adrian Ignat, i-a mulţumit lui Alexa că a ales să vină la FC Botoşani, „într-un moment destul de dificil'' şi „chiar dacă a mai avut şi alte oferte''.

„Obiectivele rămân aceleaşi, să câştigăm fiecare meci, iar după aceea vom stabili alte obiective. El a venit cu un antrenor secund, Ştefan Grigorie, în rest stafful este format din Alin Bordeianu, antrenor de portari, Andrei Patache, antrenor secund, preparator fizic Stelu Isac'', a precizat Ignat.

Alexa va debuta oficial la FC Botoşani luni, la meciul de acasă cu FC Hermannstadt (Stadion Municipal - Botoşani, 18:30), din etapa a opta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...