Aceștia sunt cei mai bine plătiți fotbaliști ai planetei în anul 2023

Aceștia sunt cei mai bine plătiți fotbaliști ai planetei în anul 2023

Fotbalul nu mai este de mult doar un sport, ci una dintre cele mai importante industrii de divertisment de pe planetă. Veniturile din drepturile de televizare, bilete și sponsorizări au generat și creșterea exponențială a salariilor fotbaliștilor.

Interesant este că, numai doi dintre cei mai bine plătiți 4 fotbaliști ai planetei au fost nominalizați la Balonul de Aur în anul 2022. Nici Lionel Messi și nici Neymar Jr., colegi în Franța la Paris Saint-Germain, nu au prins top 30-ul efectuat de jurnaliștii de la L'Equipe, însă Cristiano Ronaldo a fost inclus pe listă și a avut o cotă de 41 la casele de pariuri pentru a câștiga prestigiosul trofeu, în timp ce Kylian Mbappe a avut o cotă de 4.50. Interesant este că francezul Karim Benzema, care a câștigat Balonul de Aur, are un salariu de 10 ori mai mic decât fostul său coleg de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo.

Neymar Jr.
Neymar încasează 66 milioane de euro pe an de la PSG. Transferat în anul 2017 de la Barcelona în schimbul sumei de 222 de milioane de euro, sumă care reprezenta clauza sa de reziliere, brazilianul a avut prestații excelente în fiecare sezon petrecu pe Parc des Princes. Cu toate acestea, PSG l-a pus recent pe lista de transferuri pe cel mai scump jucător din istoria fotbalului, deoarece clubul a atins cel mai mare masa salarială din istorie și trebuie să reducă costurile.

În locul său ar urma să fie adus internaționalul francez Ousmane Dembele de la Barcelona, pentru care parizienii ar putea plăti până la 100 de milioane de euro.

Lionel Messi
Messi încasează 70,6 milioane de euro la PSG, însă viitorul său este incert. După ce a fost adus din postura de jucător liber de contract, de la FC Barcelona, întrucât clubul catalan nu-și mai permitea să-i plătească salariul, este posibil să vedem o nouă mutare „gratuită” a proaspătului campion mondial. Acest lucru se datorează faptului că, contractul său expiră în vara anului 2023, iar deocamdată, superstarul argentinian nu a ajuns la nici o înțelegere cu parizienii în ceea ce privește reînnoirea contractului.

Practic, în acest moment, Messi poate negocia și semna un pre-contract cu orice club de pe planetă, iar dacă părțile nu ajung la o înțelegere foarte curând, cel mai probabil vom asista la o nouă „telenovelă” legată de transferul decarului argentinian.

Kylian Mbappe
În vara anului 2022, toată lumea se aștepta ca Mbappe să se transfere la Real Madrid. Cu toate acestea, tânărul campion mondial a decis să-și reînnoiască contractul cu PSG: a primit o primă de 130 de milioane la semnarea noului contract și are un salariu anual de 91 de milioane de euro.

Anumite publicații au spus că PSG i-a oferit lui Mbappe și o oarecare putere de decizie în ceea ce privește departamentul tehnic al clubului, în sensul că atacantul francez are un cuvânt în ceea ce privește aducerea noilor jucători sau schimbarea antrenorului.

Cristiano Ronaldo
După ce a stat mai mult pe bancă decât pe teren în prima parte a sezonului, Cristiano Ronaldo i-a acordat un interviu exclusiv jurnalistului Piers Morgan, în care și-a manifestat dezamăgirea față de tratamentul la care a fost supus în a doua sa epocă la Manchester United.

Clubul a reacționat prompt, iar lusitanul a fost pus pe liber. În următoarea lună s-a antrenat la baza celor de la Real Madrid, echipă cu care a cunoscut cele mai mari succese în fotbal, iar ulterior, cu două zile înainte de încheierea anului, a fost prezentat la Al-Nassr, în Arabia Saudită. Ronaldo are un salariu de 112 milioane de euro pe an la noua sa echipă, însă totalul veniturilor sale anuale poate ajunge la 200 de milioane de euro, incluzând bonusuri sportive și venituri provenite din publicitate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
21

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
16

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
31

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...