Zeci de botoșăneni la Retroparada Toamnei. Mașini și amintiri cu parfum de epocă pe Pietonalul Unirii – Foto, Video

Un eveniment așteptat an de an de botoșăneni, care petrec zeci de minute pe Pietonalul Unirii admirând mașini de epocă.

Astăzi, între orele 10.00 și 14.00, pe Pietonalul Unirii, botoșănenii au participat la Retroparada Toamnei, eveniment organizat de Retromobil România.

Iubitorii de mașini au profitat și de vremea frumoasă de toamnă și au studiat cu atenție caroserii, au cerut detalii cu privire la motor, la istoria vehiculelor.

Cei mai mulți dintre adulți au venit însoțiți de copii. Cei mici au fost fascinați de mașinile expuse, unii dintre ei dovedindu-se a fi adevărați cunoscători în tehnica automobilistică.

Seniorii au împărtășit cu cei tineri amintiri lângă vechile automobile, cei mai mulți dintre vizitatori profitând de ocazie pentru a se fotografia alături de mașinile de epocă.

”Am 73 de ani. Nu am pensie specială!”

Bătrâna Dacie 1300, din 1975 sau 1983, a stârnit zâmbete pe chipul multora. Însă atracțiile evenimentului au fost Fordul Perfect din 1949 sau un Jaguar din 1950. Cel din urmă a avut parte și de o ”prezentare” pe măsură: ”Am 73 de ani. Nu am pensie specială!”.






Multe priviri au atras și un Oldsmobile model Super 88 din 1960, un Buick model Riviera Boattail din 1971, un Mercedes Benz din 1985, chiar și o Dacie din 1975, echipată ca mașină de Miliție.

Fordul perfect din 1949, considerată „o emblemă a automobilelor americane”, este un model E493A, pe care un dorohoian l-a achiziționat din Olanda. Performațele acestei mașini înseamnă ”un motor pe benzină de 1172 cmc, 22 CP, o cutie de viteze manuală cu 3+1 trepte, șasiu cu arcuri lamelare și frânare acționate mecanic printr-un sistem cu tije metalice. Ford Prefect este o linie de mașini britanice care a fost produsă de Ford UK între 1938 și 1961 ca o versiune de lux a mașinilor de familie Ford Popular și Ford Anglia. A fost introdusă în octombrie 1938 și a rămas în producție până în 1941. Revenind pe piață în 1945, a fost oferită până în 1961. Mașina a progresat în 1953 de la stilul său original perpendicular sau „sit-up-and-beg” la un stil mai modern cu trei casete. Unele versiuni au fost, de asemenea, construite și vândute de Ford Australia.













 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

astăzi, 19:54

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:43

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

astăzi, 16:45

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...