Vlad Plăcintă: „Casa Nicolae”, acasă pentru oamenii străzii

Vlad Plăcintă: „Casa Nicolae”, acasă pentru oamenii străzii

Casa Nicolae este o poveste care a început în urmă cu 7 ani, în iarna anului 2014 prin luna octombrie în biroul unei firme de asigurări a unui prieten de a lui Vlad Plăcintă, scrie acesta pe site-ul Asociației „Salvează o Inimă”.

Atunci și-a mobilizat toți cunoscuții să facă acasă o supă caldă și să o împartă pe stradă oamenilor fără adăpost.

Timp de 7 ani povestea căsuței a continuat în stradă, cu supe fierbinți, șosete, geci groase, fulare și mănuși. Printre toate acestea, au legat prietenii, au aflat povești, au ajutat, au integrat acolo unde a fost posibil, au avut cazuri unde oamenii au fost salvați de pe stradă, le-au găsit chiar și un loc de muncă, o locuință, i-au primit în căsuța Happy pentru a se pune pe picioare, povestește Vlad Plăcintă.

„Casa Nicolae se dorește a fi adăpost și acasă pentru bătrânii, persoanele invalide, oamenii singuri pe lume de pe stradă. Aici vom caza in jur de 60 de persoane pe cele 3 nivele ale casei situate la ieșirea din comuna Frumușica, județul Botoșani, în satul Rădeni. Este un loc de poveste, înconjurat de câmpii,  verdeață, o livada de meri și vișini. Un loc în care își vor găsi liniștea și pacea, un loc unde va dispărea violența și teamă, un loc unde vor putea dormi cu ambii ochi închiși fără grija zilei de mâine”, scrie acesta pe site-ul „Salvează o Inimă”.  

Tot proiectul se derulează în parteneriat cu Asociația „Happy”, iar de atunci „Casa Nicolae” a prins contur. Pe 11 octombrie a.c., lucrările au avansat tocmai pentru că se apropie frigul. Astfel, după ce au pus la punct camerele au trecut la partea de electricitate, care în momentul actual este parțial finalizată. Totul realizându-se din donațiile oamenilor și prin implicarea voluntară a cetățenilor.

Numai 5.000 de euro au achitat pentru 35 de calorifere, câteva sute de metri de țeavă, robinete, cleme, dar și alte accesorii necesare instalației electrice. Din aceste motive, cazanul pe lemne pentru încălzirea imobilului a fost achiziționat second hand, la o suma de 5.500 de lei.

Lucrările nu sunt finalizate, iar iarna se apropie cu pași repezi și voluntarii asociațiilor vor ca la începutul iernii să găzduiască primele persoane.

De aceea, donațiile sunt în continuare necesare și se pot efectua în conturile de mai jos.

Denumire entitate: Asociația “SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

REVOLUT: 0752.753.540

Banca Transilvania Botoșani

Cei care doresc să doneze sunt rugați să specifice la mențiune plată sau detalii plată „CASA NICOLAE”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Val de aer polar în România. Vor fi ninsori, viscol și temperaturi de până la -10 grade Celsius

astăzi, 15:57
181

Un val de aer polar aduce în România ninsori, viscol și temperaturi de până la -10 grade Celsius, în următoarele zile, scrie Antena3.Meteorologii Administrației Națion...

Ministrul Muncii, Marius Budăi, în vizită la Dorohoi. A stat de vorbă cu cetățenii

astăzi, 15:36
63

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost, sâmbătă, 22 ianuarie, în vizită la Dorohoi, la cabinetul deputatului Dan Șlincu.Cei doi au ținut o zi de audiență, în care au asc...

Mai mulți elevi și profesori din cadrul Centrului de Excelență au participat la un webinar despre inteligență

astăzi, 14:47
157

În cursul zilei de vineri, 21 ianuarie, între orele 16:00 – 19:00, elevii de liceu și profesorii coordonatori din cadrul Centrului de Excelență (CEX) din Botoșani, au participat ...