Vlad Plăcintă: „Casa Nicolae”, acasă pentru oamenii străzii

Vlad Plăcintă: „Casa Nicolae”, acasă pentru oamenii străzii

Casa Nicolae este o poveste care a început în urmă cu 7 ani, în iarna anului 2014 prin luna octombrie în biroul unei firme de asigurări a unui prieten de a lui Vlad Plăcintă, scrie acesta pe site-ul Asociației „Salvează o Inimă”.

Atunci și-a mobilizat toți cunoscuții să facă acasă o supă caldă și să o împartă pe stradă oamenilor fără adăpost.

Timp de 7 ani povestea căsuței a continuat în stradă, cu supe fierbinți, șosete, geci groase, fulare și mănuși. Printre toate acestea, au legat prietenii, au aflat povești, au ajutat, au integrat acolo unde a fost posibil, au avut cazuri unde oamenii au fost salvați de pe stradă, le-au găsit chiar și un loc de muncă, o locuință, i-au primit în căsuța Happy pentru a se pune pe picioare, povestește Vlad Plăcintă.

„Casa Nicolae se dorește a fi adăpost și acasă pentru bătrânii, persoanele invalide, oamenii singuri pe lume de pe stradă. Aici vom caza in jur de 60 de persoane pe cele 3 nivele ale casei situate la ieșirea din comuna Frumușica, județul Botoșani, în satul Rădeni. Este un loc de poveste, înconjurat de câmpii,  verdeață, o livada de meri și vișini. Un loc în care își vor găsi liniștea și pacea, un loc unde va dispărea violența și teamă, un loc unde vor putea dormi cu ambii ochi închiși fără grija zilei de mâine”, scrie acesta pe site-ul „Salvează o Inimă”.  

Tot proiectul se derulează în parteneriat cu Asociația „Happy”, iar de atunci „Casa Nicolae” a prins contur. Pe 11 octombrie a.c., lucrările au avansat tocmai pentru că se apropie frigul. Astfel, după ce au pus la punct camerele au trecut la partea de electricitate, care în momentul actual este parțial finalizată. Totul realizându-se din donațiile oamenilor și prin implicarea voluntară a cetățenilor.

Numai 5.000 de euro au achitat pentru 35 de calorifere, câteva sute de metri de țeavă, robinete, cleme, dar și alte accesorii necesare instalației electrice. Din aceste motive, cazanul pe lemne pentru încălzirea imobilului a fost achiziționat second hand, la o suma de 5.500 de lei.

Lucrările nu sunt finalizate, iar iarna se apropie cu pași repezi și voluntarii asociațiilor vor ca la începutul iernii să găzduiască primele persoane.

De aceea, donațiile sunt în continuare necesare și se pot efectua în conturile de mai jos.

Denumire entitate: Asociația “SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

REVOLUT: 0752.753.540

Banca Transilvania Botoșani

Cei care doresc să doneze sunt rugați să specifice la mențiune plată sau detalii plată „CASA NICOLAE”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A început Școala de vară la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani

astăzi, 19:54
180

Luni, 4 iulie, Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani a început cea de-a zecea ediție a Școlii de vară, deschizând porțile pentru 170 de participanți &ici...

Vitamina D în exces poate provoca supradoză și probleme la rinichi. Un bărbat ajuns în spital cu nivel de 7 ori mai mare

astăzi, 19:19
185

Medicii avertizează oamenii să nu ia prea multe suplimente de vitamina D, după ce un bărbat a avut nevoie de 8 zile de îngrijiri în spital pentru că a luat o supradoză, scrie Antena3...

Un milion de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente au fost emise până în prezent

astăzi, 19:09
632

Un milion de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente şi mese calde au fost emise până miercuri, 6 iulie, informează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor ...