(Video) Lebădă salvată de un botoșănean, elibetară recent în natură

(Video) Lebădă salvată de un botoșănean, elibetară recent în natură

În urmă cu câteva zile, mai exact miercuri, 24 februarie 2021, un cetățean din localitatea Copălău, județul Botoșani, a găsit în grădina proprie o lebădă rănită.

Bărbatul a anunțat imediat autoritățile locale dar și medicul veterinar, acesta din urmă acordându-i frumoasei păsări primul ajutor.

„În urma unei colaborări cu AJVPS Botoșani am aflat că în localitatea Cerbu comuna Copălău un localnic a găsit în gradina sa o lebădă...care a “aterizat” forțat în zona în care acesta cultivă an de an usturoi.....vestitul antibiotic natural de Copălău. Acesta a anunțat atât edilul comunei cât și medicul veterinar concesionar care i-a acordat asistență de prim ajutor”, a declarat Cristina Kashyap, comisar șef al  Gărzii de Mediu Botoșani.

Exemplarul de lebădă a fost preluat de comisarii de mediu și predat în custodie temporară, până la atingerea stării fiziologice normale, care să-i permită reabilitarea în habitatul natural cabinetului veterinar Trio.Vet, chiar în seara zilei de 24 februarie.

Lebăda a fost eliberată în natură după câteva zile, iar momentul emoționant a fost surprins de comisarii Gărzii de Mediu.

„S-a evaluat starea de sănătate a exemplarului care prezenta leziuni minore la un picior. S-au administrat antibiotice și vitamine. După trei zile de tratament s-a decis eliberarea exemplarului în habitatul natural.

Priviți! I-a fost dor de gustul apei de baltă și se pare că nu s-a dichisit îndeajuns dimineață...”, a completat Cristina Kashyap.

 

 

Spune-ne opinia ta