Un pompier din Botoșani a plecat liniștit în concediu. Ce s-a întâmplat când a sunat telefonul!

Miercuri la prânz, Eduard își făcea planuri cum să-și petreacă concediul de odihnă alături de părinți, când a sunat telefonul tatălui său. La celălalt capăt, a auzit mai multe voci care strigau după ajutor.

”Arde la Gică”, a spus tatăl lui Eduard. Nici nu a terminat de zis că amândoi alergau spre gospodăria vecină cuprinsă de flăcări.



- Vă rog, ajutor! Ne arde și casa! striga o femeie.

- Ați sunat la 112?

- Am sunat eu! Ajung imediat! i-a răspuns soțul ei.

O magazie unde erau depozitate lemne de foc și mai multe unelte ardea violent.

Flăcările se extindeau, dar Eduard, sigur pe el, a știut exact ce trebuie să facă pentru a limita propagarea flăcărilor.

În doar câteva minute, la fața locului au ajuns și colegii de la ISU Neamț. A rămas alături de ei până când pericolul a fost înlăturat.

”Casa unor oameni a fost în pericol, dar datorită lui Eduard flăcările nu au ajuns la ea. Îți mulțumim, Eduard, pentru cum ai acționat, dar și pentru că nu ai rămas indiferent față de necazul acelor oameni”, i-au transmis colegii de la ISU Botoșani.

Eduard Narcis Horea este pompier la Stația Săveni, de doi ani. Întâmplarea s-a petrecut în localitatea Brusturi, județul Neamț.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț de la AJPIS Botoșani: Persoanele cu nevoi speciale vor lua banii începând de mâine!

astăzi, 18:40

Suma totală platită este  de 10.764.955  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Indemnizația lunară acordată persoanei cu handicap grav - Bugetul personal c...

Concert de deschidere a Stagiunii 2024-2025 a Filarmonicii botoșănene, la Casa Memorială „George Enescu” din Liveni!

astăzi, 18:00

În programul concertului figurează: - Rapsodia Română nr. 2 în Re major Op. 11 de George Enescu - Concertul pentru clarinet și orchestră nr. 1 de Karl Maria von Weber - ...

Sepsi - FC Botoșani mâine, de la ora 18:00

astăzi, 17:32

Sepsi primește mâine vizita celor de la FC Botoșani în etapa cu numărul 9 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Sepsi! Înaintea partidei de mâine sea...